Hamilton med racisme-opsang: »Det bliver ikke taget seriøst«

Både arrangørerne og kollegaerne er en del af problemet, ifølge Formel 1-stjerne.

Artiklens øverste billede
Lewis Hamilton (Mercedes) har markeret sig aktivt i kampen mod racisme under årets Formel 1, bl.a. her efter sin sejr i årets andet grandprix i Østrig. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/Pool TPX IMAGES OF THE DAY

Nogle gange kan tingene gå lidt for hurtigt i Formel 1.

I hvert fald ifølge verdensmesteren Lewis Hamilton (Mercedes).

Inden årets første grandprix i Østrig fik alle kørerne mulighed for at knæle og vise deres solidaritet med dem, der forsøger at bekæmpe racisme over hele verden.

I denne weekend var situationen dog ganske anderledes inden løbet på Hungaroring i Ungarn, ifølge Mercedes-stjernen:

»Vi bliver nødt til at tale med arrangørerne om, at de skal gøre det bedre. Det blev meget forjaget, og jeg måtte skynde mig ud af bilen for at kunne knæle ganske hurtigt. Jeg forstår ikke, hvorfor arrangørerne kun har gjort plads til det inden det første løb,« siger han ifølge Autosport.

Har de allerede gjort nok?

Blandt kollegaerne fornemmer han også, at der bliver slækket på engagementet.

Det gælder bl.a. Haas-køreren Romain Grosjean, som - ifølge Lewis Hamilton - har den holdning, at kørerne allerede har gjort nok for at markere sig mod racisme.

»Det bliver ikke taget seriøst. Der er nogle, der ikke er vokset op med den slags problemer, så derfor har de svært ved at forstå det og mener ikke, at det vedrører dem,« siger Lewis Hamilton til BBC.

Lewis Hamilton vandt løbet på Hungaroring, som han førte fra start til slut. Holdkammeraten Valtteri Bottas blev nummer tre, mens Max Verstappen (Red Bull) nappede andenpladsen. Kevin Magnussen hentede sæsonens første point til Haas, selvom han fik en tidsstraf på ti sekunder og røg én plads ned til tiendepladsen, der giver ét point.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen