Coronatest i NBA har afsløret 16 smittede spillere

Med en god måneds tid til genstarten af NBA-sæsonen er der fortsat store problemer med coronasmitte.

Hvis torsdagens coronatest blandt spillerne i den nordamerikanske basketball-liga NBA er repræsentativ for hele ligaen, virker det noget problematisk at skulle genstarte sæsonen 30. juli som planlagt.

302 spillere blev testet torsdag, og 16 af spillerne viste sig at være smittet med coronavirus. Det svarer til mere end fem procent af de testede spillere.

Det oplyser NBA og spillerorganisationen NBPA i en fælles meddelelse.

- Alle spillere, som er testet positive, skal forblive i selvisolation, indtil de enkelte opfylder de offentlige retningslinjer for at kunne forlade isolationen og er blevet tjekket af en læge, lyder det.

Det oplyses ikke, hvilke spillere eller hvilke hold som har afleveret de positive test.

Ligaen har ligget stille siden 11. marts, efter at de første spillere i NBA var blevet testet positive for virusset.

Afbrydelsen betyder, at NBA-ledelsen har forkortet sæsonen, således at kun 22 hold er tilbage og skal spille om titlen nær Orlando i Florida fra 30. juli.

Efter planen kan spillerne genoptage individuel træning i klubben 1. juli, mens spillerne fra de 22 hold begynder at ankomme til Florida fra 7. juli.

Her vil de være ”isoleret” i deres respektive træningslejre frem til 29. juli, hvorefter den specielle sæsonafslutning går i gang 30. juli.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen