Sport

Danskerne ser Axelsen som Årets Sportsnavn

En Wilke-måling og stemmer indsendt til JP viser, at danskerne har en klar favorit til at vinde den store sportspris.

»Da jeg var yngre, gad jeg godt have vidst, at alt ikke behøver være så seriøst, som jeg troede, for det kan ende med at spænde ben for dig, og det er bestemt sket for mig,« siger Viktor Axelsen. Arkivfoto: Stine Tisvilde/Polfoto

Dommen er klar fra de adspurgte i en Wilke-måling, de digitale stemmer på Jyllands-Postens temaside og brevstemmer indsendt til redaktionen. Vinderen af Danmarks fornemmeste sportspris, Årets Sportsnavn, bør blive badmintonspilleren Viktor Axelsen. Det i et felt, der foruden Axelsen består af tennisspiller Caroline Wozniacki og sejlerne Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen.

Ud af de cirka 2.000 adspurgte i Wilke-målingen svarer 55 pct., at de ser Viktor Axelsen som Årets Sportsnavn 2017. Dernæst følger Caroline Wozniacki med 14,6 pct. af stemmerne samt Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen med 7,7 pct. 22,5 pct. af de adspurgte i Wilke-målingen har ingen klar favorit.

Fordelingen giver nogenlunde samme billede blandt de fysiske og digitale stemmer, hvor 4.941 personer har stemt. Blandt dem ser 58,6 pct. Viktor Axelsen som Årets Sportsnavn efterfulgt af Caroline Wozniacki med 26 pct. og Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen med 15,4 pct.

Blå Bog
Viktor Axelsen
  • Født: den 4. januar 1994 (23 år)
  • Højde: 194 cm
  • Vægt: 88,5 kg
  • VM-guld i 2017
  • OL-bronze i 2016
  • Vinder af VM for hold i 2016
  • VM-bronze i 2014
  • EM-guld i 2016
  • U19-verdensmester i 2010
  • Tre finalesejre i Super Series-turneringen, bl.a. i sæsonfinalen 2016.

Ender Viktor Axelsen også med at stå med prisen ved det store gallashow ”Sport 2017” den 6. januar i Boxen i Herning, vil det være blot anden gang siden prisens indførelse i 1991, at en badmintonspiller bliver hædret som Årets Sportsnavn. Den 23-årige fynbo formåede i 2017 at bygge videre på sit meget høje niveau fra 2016, hvor han både vandt bronze ved OL i Rio de Janeiro og var en vigtig del af det danske landshold, der for første gang nogensinde vandt den prestigefyldte Thomas Cup.

Nomineret til Årets Sportsnavn 2017: Vejen til selvindsigt gik over et par yderst sjældne byture

Kulminationen på Viktor Axelsens 2017-sæson kom i august ved VM i Glasgow. Det bemærkelsesværdige var ikke kun, at Odense-drengen vandt. Det var i lige så høj grad måden, som det skete på i de afgørende opgør. Axelsen var ikke blot bedre end Chen Long i semifinalen og Lin Dan i finalen. Han var meget tæt på at være de to verdensstjerner overlegen i opgør, hvor han ikke afgav et eneste sæt.

Blevet klogere på sig selv

I et interview med Jyllands-Posten i forbindelse med sin nominering til Årets Sportsnavn reflekterede Axelsen over, hvordan OL og senere VM-succesen har gjort ham klogere på sig selv. Den unge verdensstjerne, der kørte hver dag efter kasser og skemaer, har lært af stoppe op og trække vejret en gang imellem.

»Jeg kommer aldrig til at være anderledes, når det handler om at yde det maksimale, men kunsten bliver at give mig selv lov til at leve engang imellem. Jeg troede faktisk, at jeg godt kunne finde ud af at ramme balancen, men jeg har lært meget af året efter OL og ugerne efter VM. Tidligere ville en uge uden træning havde fået mig til at gå fuldstændig i panik, for så ville jeg begynde at fokusere på alle de ting, som jeg tillod mig selv at gå glip af. Jeg tænkte alt ned i den mindste detalje og vurderede altid, om et eller andet var skidt for mit badminton, og jeg valgte det kun til, hvis jeg kunne sige nej. Nu har jeg indset, at jeg på den ene side skal have basen på plads og få den rigtige søvn, mad og behandling, når jeg er i hård træning, men på den anden side er jeg samtidig også nødt til at kunne slappe af, gå en tur i biffen og tage en håndfuld bland selv-slik, når jeg er til familietamtam. ».

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Tidligere vindere
Årets sportsnavn - Tidligere vindere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her