Sport

Tidligere kokain-dopet hund vandt førstepræmie på 185.000 kroner

Seks irske væddeløbshunde er indenfor et år testet positive for kokain.

Clonbrien Hero (forrest) vandt i weekenden det store hundevæddeløb Kerry AgriBusiness Irish St Leger. Dette billede er fra hundens sejr i løbet Irish Laurels, hvor Clonbrien Hero ad tre omgange blev testet positiv for kokain. Foto: Youtube/Screenshot

Hunden "Clonbrien Hero" er hurtig. Så hurtig, at han i weekenden løb sig til en førstepræmie på 25.000 euro, svarende til ca. 185.000 danske kroner.

Clonbrien Hero førte fra start til slut i finalen af Kerry AgriBusiness Irish St Leger, der er et af de største væddeløb for hunde i Irland, hvor hundevæddeløb er en stor sportsgren.

Men selvom det var en ganske suveræn sejr, så var det også en kontroversiel en af slagsen.

For ligesom fem andre irske væddeløbshunde er Clonbrien Hero det seneste år blevet testet positiv for kokain.

Clonbrien Hero blev ad tre omgange testet positiv for kokain, da hunden vandt et andet stort væddeløb "Irish Laurels" midt på sommeren. Dengang var præmiesummen omkring 225.000 kroner.

Begge præmier er imidlertid ikke blevet udbetalt, da Clonbrien Heros positive tests fortsat er til undersøgelser hos den uafhængige kontrolmyndighed.

Hundens træner, Graham Holland, har tidligere bedyret sin uskyld.

»Jeg føler, at vi bliver gjort til syndebuk, for noget vi ikke har gjort. Hvis man ved, at man bliver testet, når man vinder et løb, så giver man heller ikke sin greyhound kokain. Jeg har trænet greyhounds i 30 år, og nu er jeg beskyldt for at have dopet dem,« har Graham udtalt til avisen The Tmes.

Til den irske avis Independent oplyser Greyhound-forbundet, at alle seks hunde i finalen til Kerry AgriBusiness Irish St. Leger blev testet både før og efter løbet.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Alle skal føle sig hjemme i den danske folkeskole

Dorte Lange, Næstformand i Danmarks Lærerforening
Det er afgørende for vellykket integration, at vi bliver meget bedre til at inkludere indvandrerbørn i folkeskolen. Det kræver bl.a. et opgør med, hvad det vil sige at være dansk.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her