Optimistiske meldinger om omikron smitter positivt af på store bureauers rejsesalg

Rejsesalget er den seneste uge steget markant efter positive meldinger om omikron som værende mindre farlig end forrige variant samt mindre smitsom end frygtet.

Artiklens øverste billede
Kap Verde er blevet et populært alternativ til De Kanariske Øer. Foto: Rainer Strehl

Efter at have været sat kraftigt tilbage i december måned er der nu atter gang i rejselysten og salget hos Danmarks største rejsearrangører, viser en rundspørge, som Jyllands-Posten har foretaget.

Oven på et stærkt efterår tøvede mange ellers med at bestille deres vinterrejser i december, fordi omikron skabte fornyet usikkerhed. Med de positive omikron-meldinger i starten af 2022 er billedet imidlertid vendt hurtigt igen.

Og ved udgangen af første uge i 2022 oplevede man en stigning på hele 227 pct. i bookinger af vinterrejser i forhold til ugen inden nytår hos Spies.

»Det er normalt, at bookingerne stiger i starten af januar, men det er typisk med ca. 25 pct. i forhold til ugerne inden nytår. I år ser vi en eksplosiv stigning, der tyder på en opsparet rejsetrang hos mange af dem, der tøvede i december – og det har resulteret i en stigning af bookinger på over 200 pct. de første dage af 2022 sammenlignet med de første dage i sidste uge,« fortæller kommunikationschef Sofie Folden Lund.

Sofie Folden Lund understreger, at det er for tidligt at fastslå, om tendensen holder samme høje niveau de næste uger og måneder. Men hun hæfter sig ved, at søgningerne på årets sommerrejser også ser gode ud.

Også hos Tui er der mere optimistiske toner end i december. Her er salget oppe 77 pct. sammenlignet med ugen før, fortæller kommunikationsansvarlig Mikkel Hansen, der uddyber:

»49 pct. af vores bestillinger i forrige uge var med afrejse inden for de næste seks uger. Det vil sige, at der er et meget stort ”last minute”-marked lige for tiden. Der er også kommet gang i de gæster, som holder af at rejse i foråret. Så generelt set stor optimisme. Rejsebranchen normaliseres. Langsomt, men i den rigtige retning.«

Gengangere og overraskelser

Både hos Tui og Spies er De Kanariske Øer den destination, der sælger bedst, og det er helt efter bogen. Til gengæld er der også overraskelser.

»De Kanariske Øer er fortsat danskernes vinterfavorit, men vi ser enormt stor interesse for Mexico, hvor de næste par afgange nærmest er udsolgt. Mexico har ikke lige så mange restriktioner som andre steder i verden. Kap Verde vinder også ind som et godt og spændende alternativ til De Kanariske Øer, hvor vi flyver direkte til,« fortæller Mikkel Hansen fra TUI.

Mexico er et af de steder i verden, hvor badelivet går videre uden at man mærker noget særligt til pandemiens rasen. Foto: Getty Images

»Ligesom man så det i 2021, er det fortsat de nære og sikre rejsemål, der hitter på den korte bane,« supplerer Sofie Folden Lund fra Spies.

»De Kanariske Øer, Madeira og Kap Verde er de mest populære rejsemål denne vinter, ligesom vi hos Spies ser, at det er klassikere som Mallorca, Madeira, Rhodos, Kreta og Cypern, der ligger i top for sommersalget. Kigger man længere frem i 2022, ser det dog ud til, at danskernes favorit, når det gælder de mere eksotiske rejsemål langt væk, nemlig Thailand, gør comeback. Her ser man hos Spies en stigning på hele 125 pct. i søgninger sammenlignet med et normalt år,« siger Sofie Folden Lund.

Nordmænd og svenskere mere forsigtige

Også hos Albatros Rejser, der er specialiseret i grupperejser i Europa og resten af verden, er der optimisme at spore. Men her er der forskel på markederne.

»Det er tydeligt, at der sker lidt mere med salget af rejser nu, men vi kan også se, at dem på 60+ stadig er mere forsigtige, og det gælder specielt vores norske og svenske kunder,« siger salgsdirektør Jens H. Rasmussen.

»Det er stadig Europa, der dominerer, men der begynder også at være mere oversøisk salg,« fortsætter Jens H. Rasmussen, der forventer, at selskabet vil få meget mere travlt om en måneds tid.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen