Nedgang i billetsalg fører til aflyste fly fra danske lufthavne

Flyselskabet Ryanair aflyser midlertidigt flyruter fra danske lufthavne fra 10. januar og tre uger frem.

Det irske flyselskab Ryanair aflyser midlertidigt flyruter fra danske lufthavne. Det skyldes en nedgang i salget af billetter.

I Aalborg Lufthavn drejer det sig om tre flyruter, oplyser Niels Hemmingsen, direktør for Aalborg Lufthavn, til TV 2 Nord.

Aflysningerne rammer afgange til lufthavnen Stansted i London og til lufthavnen Arlanda i Stockholm. Også ruten til den litauiske by Kaunas bliver sat på pause.

De midlertidige aflysninger varer fra 10. januar og tre uger frem.

I samme tidsperiode bliver også fire af Ryanairs flyruter fra lufthavnen Aarhus Airport ramt.

Her går det ud over afgangene til Gdansk i Polen, Milano i Italien, Riga i Letland og Warszawa i Polen.

Desuden bliver de ugentlige afgange til Stansted reduceret fra Aarhus.

Kommunikationschef i Aarhus Airport, Tina Baungaard-Jensen, fortæller, at det er markedsvilkårene lige nu.

- Det, vi hæfter os ved, er, at der stadig er ruter i luften, fordi der er efterspørgsel, og at vi har en rigtig god dialog med Ryanair. De har placeret seks nye ruter i Aarhus i 2021, så vi er meget fortrøstningsfulde omkring, at det bare er en pause, siger Tina Baungaard-Jensen til Ritzau.

Aarhus Airport har normalt fly til i alt knap 30 destinationer.

I Aalborg Lufthavn håber direktøren, at situationen med corona bliver bedre, så det kun drejer sig om midlertidige aflysninger.

- Det er jo sådan, situationen er i øjeblikket. Vi følger udviklingen såvel nationalt som internationalt. Og vi håber, det vil normalisere sig hurtigst muligt, siger Niels Hemmingsen til TV 2 Nord.

Lufthavnens største aktivitet er indenrigsflyvning i Danmark. Men aflysningerne fører alligevel til ændringer i produktion og bemanding, fortæller han videre.

Ifølge luftfartsmediet Check-In er det i alt fire lufthavne og 28 flyruter, der bliver ramt af aflysninger fra Ryanair i Danmark.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen