• For abonnenter

10 små danske øer, som er værd at besøge lige nu

Der er næsten uanede muligheder for at tage på øferie i Danmark. Denne sommer er der særlige tilbud på overfart til øerne som en del af regeringens sommerpakke.

Artiklens øverste billede
Ørkenen på Anholt er noget ganske særligt. Foto: Tom Nørgaard

Det kunne være, at det skulle være i år, at man skulle tage på opdagelse i det danske øhav. Med rejserestriktioner og midlertidigt nedlagte rejseruter har mange allerede besluttet sig for at holde ferie i Danmark, og nu er det blevet endnu mere attraktiv at være turist i eget land.

I hele juli måned er der nemlig gratis færger til cyklister og gående, og i august og september er der billigere færger til de populære danske småøer – også for biler. Dermed er det helt oplagt at tage på hop rundt blandt øerne i Danmark denne sommer. Vi har set nærmere på nogle af de stærkeste oplevelser i det danske øhav.

Ørkenen på Anholt

Det tager sin tid at komme til Anholt. Øen ligger nemlig midt i Kattegat mellem Djursland og Sverige, hvilket kræver en færgetur på næsten tre timer fra det jyske fastland, nærmere bestemt Grenaa. Kattegatøen er dog også inden for rækkevidde med fly fra Roskilde – herfra er der flere ugentlige afgange, og turen tager ca. 35-40 minutter. Det er bl.a. denne fornemmelse af afsondrethed, som er med til at gøre øen til noget særligt – sammen med sælerne på Totten, den vidtstrakte ørken og det søde sommerliv på havnen.

Størsteparten af Anholts samlede areal på 22 kvadratkilometer udgøres af Ørkenen, et fascinerende og sælsomt område, hvor lavhedelandskab afløses af moseområder, birkelunde og høje, gyldne klitter, der kan give mindelser om sanddynerne i Namibia. Sildemåger, stormmåger og dværgterner gør lu

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen