*

Politik

Samuelsen: Jeg klatrede kun et par grene ned

LA svang sig ikke i trætoppen for så at svigte skatteløfter, siger Samuelsen et år efter indtog i regeringen.

I dette efterår opgav LA at få topskatten lettet. I stedet sænkes bilafgiften. Og så skal regeringen forhandle en skattereform med Dansk Folkeparti, som kræver bundskatten lempet først - ikke lavere topskat. Foto: Francois Mori

Liberal Alliances leder Anders Samuelsen er godt tilfreds. Tirsdag hørte han sin første åbningstale i Folketinget som del af en regering. Med titel som udenrigsminister.

For et år siden var situationen en helt andet.

Det voldsomme opgør om LA's topskattekrav var at splitte blå blokke og truede med at udløse en lavine af kritik mod LA, hvis partiet gjorde alvor af truslerne om at udløse valg.

Selvom Liberal Alliance er gået lidt tilbage i forhold til valgresultatet, så mener Samuelsen ikke, at det hænger sammen med, at partiet har sløjfet sine ultimative topskattelettelser for at få ministerposter.

- Vores vægtede gennemsnit (i meningsmålinger, red.) ligger nu et sted mellem 6,3 og 6,5 procent. På trods af alt det røg, vi har fået, og at der er blevet råbt og skreget, så ligger vi enorm stabilt, siger Anders Samuelsen.

Han stod i efteråret 2016 benhårdt fast på, at topskatten skulle lettes med fem procentpoint for alle skatteydere. Uanset, hvor meget de tjente. Det fik Løkke til at danne trekløver-regeringen med LA og De Konservative.

I dette efterår opgav LA at få topskatten lettet. I stedet sænkes bilafgiften. Og så skal regeringen forhandle en skattereform med Dansk Folkeparti, som kræver bundskatten lempet først - ikke lavere topskat.

- Vores vælgere bakker op. De kan se, at vi ikke får 10-0 sejre. Men vi får 2-0 sejre. Det er altså bedre end at lide nederlag, siger Anders Samuelsen.

- Da SF gik i regering, skulle de skrive under på en politik, som gik modsat af, hvad de gik ind for.

Spørgsmål: Så det var rigtigt af dig, at du kravlede helt ned fra træet, stillede dig på jorden og gik ind i regeringen?

- Det er et fortærsket billede. Der er sket dét, at jeg er kravlet to-tre grene ned. Så er der nogle, som er kravlet op til mig. Det er meget bedre, siger Anders Samuelsen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: 7,5 procent er virkeligheden, Anders Samuelsen

Siddik Lausten
Hvad med at krydstjekke med vælgerne, om LA har opbakning til igen at gamble med den danske velfærd?
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her