Politik

Karsten Hønge er SF's nye politiske ordfører

Karsten Hønge vil tale direkte ud af posen, varsler han.

SF's Karsten Hønge. Foto: Christian Klindt Sølbeck.

Karsten Hønge træder til som ny politisk ordfører i SF.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Posten har ellers været delt mellem partiformand Pia Olsen Dyhr og gruppeformand Jacob Mark.

»Vi tror på, at vores formand frigjort fra den politiske ordførerpost kan give Pia Olsen Dyhr en mere fri rolle til at agere som netop formand. Og så har vi gruppeformanden (Jacob Mark, red.), som jo har nogle opgaver, som er meget bundet til, hvordan gruppen fungerer. Så vi vurderer, at der lige nu er plads på banen til at spille den rolle, som jeg er udset til at spille. At få slået SF igennem på flere politiske dagsordener,« siger Karsten Hønge til Fyens Stiftstidende.

Karsten Hønge er tidligere blevet kendt som "vikaren fra helvede", da han tilbage i 2014 sagde den daværende SF formand Annette Vilhelmsen imod på landsdækkende tv.

Han er kendt for at være en åbenmundet politiker, og da Fyens Stifstidende spørger, hvad hans rolle som politisk ordfører bliver, taler han da også lige ud af posen. Han forklarer, at han som politisk ordfører skal være den, der takler hårdt igennem, så der bliver lagt mærke til SF i det politiske landskab.

Udover posten som politisk ordfører overtager Karsten Hønge også posten som retsordfører.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
SF
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Afblæs tiggerloven – den straffer fredelige mennesker

Josephine Fock
Den skærpede tiggerlov er et klassisk eksempel på en lovændring, der skulle få regeringen til at fremstå hurtig og handlekraftig.

Blog: Når danske skoler mødes med det iranske regimes repræsentanter

Jaleh Tavakoli
I skal vide, at over tyve unge mennesker for nylig har mistet livet i Iran, alene fordi de gik på gaden og ytrede sig imod netop samme præstestyre.
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her