Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Annonce
Politik

Tidligere minister: Pia Kjærsgaard er ikke værdig til at være formand for Folketinget

Britta Schall Holberg mener ikke, at Pia Kjærsgaard formår at skille det partipolitiske fra sin rolle som formand.

Britta Schall Holberg er nuværende kulturarvsordfører for Venstre. Foto: Klaus Bircholdt

»Den respekt, der burde stå om Folketingets formand, underminerer samme formand igen og igen.«

Sådan skriver den tidligere indenrigs-, sundheds- og landsbrugsminister Britta Schall Holberg (V) i et debatindlæg i Politiken.

Hun retter sin kritik mod Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, efter formanden valgte at takke nej til et møde med flere amerikanske toppolitikere, hvor formændene for parlamenterne i Finland, Norge, Sverige, Island samt hvert af de baltiske lande, Estland, Letland og Litauen, deltog. 

Kun Danmark sagde nej til at møde toppolitikere i USA

Danmark var det eneste land fra det nordisk-baltiske samarbejdsforum NB8, der ikke deltog ved det officielle besøg. En beslutning som bl.a. den tidligere Venstre-formand og udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen har stillet sig uforstående overfor.

»Jeg fatter simpelthen ikke, at Danmark kan udeblive fra sådan en tur,« sagde Ulle Ellemann-Jensen bl.a. til Politiken og påpeger, at formanden i stedet kunne have valgt at sende en stedfortræder af sted.

Også tidligere udenrigsminister og formand for Folketinget Mogens Lykketoft (S) har givet udtryk for, at turen til USA i hans øjne var en »ualmindelig god anledning til, at Danmark også på det plan var repræsenteret og bakkede op«.

Pia Kjærsgaard: Stop så debatten om syg kultur på Christiansborg

Britta Schall Holberg mener, at udeblivelsen er et eksempel på, at Pia Kjærsgaard ikke formår at skille det partipolitiske fra sin rolle som formand.

»Det kan Danmark ikke være tjent med. Formanden viser igen, at hun ikke er værdig til at beklæde dansk demokratis højeste embede,« skriver hun i debatindlægget.

Den tidligere minister skriver desuden, at det i hendes øjne er »totalt forstemmende«, at et land som Danmark giver udtryk for, at vi kan klare os selv. Et signal, som hun mener, Pia Kjærsgaard med sin udeblivelse har valgt at sende de øvrige NB8-medlemslande.

»Vi har Siden Anden Verdenskrig været meget opmærksomme på betydningen af, at vi som lille land måtte dyrke de internationale og diplomatiske forbindelser. Resultatet af det dygtige diplomatiske arbejde, der er gjort, ikke blot af landets skiftende regeringer, kan alt for hurtigt sættes over styr,« lyder det fra Britta Schall Holberg i debatindlægget.

Pia Kjærsgaard har siden hun takkede nej til det officielle besøg forklaret, at det vigtigste for hende var at passe det hjemlige arbejde, hvilket bl.a. var at deltage i et møde vedr. skattekommisionen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Demokratiet i EU er råddent

Anders Vistisen
EU prædiker åbenhed og ytringsfrihed, men er selv med til at begrænse ytringsfriheden.

Blog: Nej, Venstre. Social dumping er ikke en myte

Christel Schaldemose
Venstres Morten Løkkegaard spørger, om Socialdemokratiet bruger overdrivelse og frygt i debatten om social dumping. Spørgsmålet kan med rette sendes videre til Løkkegaard selv.

Blog: Legal babyvold

Sonja Mikkelsen
Omskæring af børn hører ikke hjemme i et demokratisk retssamfund
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her