Politik

Danskproduceret cannabis giver gigtpatienter ro i maven

Det øger sikkerheden at lade medicinsk cannabis producere i Danmark, mener Gigtforeningen.

Arkivfoto: AP

Tidligere har regeringen besluttet at lave forsøg med patienter, der får medicinsk cannabis som lindring mod smerter. Torsdag blev det besluttet, at danske landmænd skal have lov til at dyrke cannabissen.

Og det skaber tryghed for en af de grupper af patienter, der venter med størst utålmodighed på at få udbredt brugen af medicinsk cannabis blandt patienterne.

Medie: Danske landmænd får lov til at dyrke cannabis

For Gigtforeningens medlemmer giver det nemlig en tryghed i ordningen, hvis de ved, at den cannabis, de modtager, lever op til danske krav. Det fortæller Mette Bryde Lind, der er direktør i Gigtforeningen:

- Vi er kendt for i Danmark, at man kan dyrke det under nogle kontrollerede forhold, som betyder, at der vil være en større sikkerhed i det cannabis, der skal bruges medicinsk.

- Medicinsk cannabis skal bruges til at hjælpe gigtpatienter og andre med kroniske smerter, hvor der ikke er andet medicin til smertelindring. Vi ved, at det øger livskvaliteten for mange.

- Derfor er det positivt, at det bliver dyrket i Danmark, så vi ved, at det dyrkes under ordentlige forhold. Det øger sikkerheden for de patienter, der skal tage imod medicinsk cannabis, siger hun.

Gartnere vil først kaste sig over cannabisdyrkelse

Der er allerede startet forskningsprojekter, der skal finde ud af, hvilke doser gigtpatienter skal have for at dulme deres smerter optimalt.

- Det er tiltænkt mennesker med leddegigt og rygsøjlegigt, fortæller Mette Bryde Lind.

- De modtager egentlig biologisk medicin, men ud over det modtager de medicinsk cannabis, fordi de har smerter, selv om de er i traditionel behandling.

Den danske produktion af cannabis bliver i første omgang et forsøg, understreger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

- Produktionsvilkårene er derfor afgørende for kvaliteten. Det skal foregå i helt lukkede systemer, siger hun.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Pluralismen i mediebilledet er ikke truet af DR

Holger K Nielsen
Partierne i blå blok er ikke enige om ret meget, men én ting synes at kunne samle dem: Danmarks Radio skal rundbarberes.

Blog: Odense og andre kommuner må oppe sig

Eva Kjer Hansen
Når man vælger at bosætte sig i Danmark, har man en pligt til at lære sproget og stå til rådighed for arbejdsmarkedet. De, der ikke gør, svigter dem selv, deres børn og samfundet.

Blog: Asien begynder i Rosengård i Malmø

Jens-Kristian Lütken
Åbne grænser, tolerance og frihed er privilegier, som vi skal passe på.
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her