Annonce
Politik

Martin Henriksen ønsker undskyldning efter danskerdebat

Ondsindet, manipulerende, nederdrægtigt. Skældsordene fyger over De Radikale, der har sat danskhed til debat.

De Radikale manipulerer og misforstår med vilje, hvad det var, et flertal i Folketinget mente i februar i den efterhånden herostratisk berømte vedtagelse om, at danskere er i mindretal i boligområder.

Kritikken er harsk i Folketingssalen fredag. Her har De Radikale sammen med Folketingets venstrefløj rejst debat om, hvorvidt man kan være dansker, hvis man har ikkevestlig baggrund.

- Det er absurd. Og det er også ondsindet, siger Dansk Folkepartis Christian Langballe.

- Det er simpelthen en manipulerende omgang, siger han.

Hans partifælle Martin Henriksen, der har været en central deltager i debatten, mener, at flertallet bag vedtagelsen, regeringen, DF og S, har krav på en undskyldning.

- De partier, der påstår, at Folketinget har vedtaget, at personer med ikkevestlig baggrund i alle tilfælde er udelukket fra at blive danskere, bør give en undskyldning.

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen kalder det "nederdrægtigt" af De Radikale. Han mener ikke, at R for alvor kan have været i tvivl om, hvad meningen var.

Partiets indfødsretsordfører, Jan E. Jørgensen, bruger det billede, at partierne bag den omstridte vedtagelse, fik startet en mindre brand.

- Jeg mener, at De Radikale dengang hældte benzin på branden frem for at hjælpe med at slukke den.

De Radikales ordfører i debatten, Sofie Carsten Nielsen, giver igen. Hvis V og DF mener, at deres vedtagelse kan misforstås, så har de nu chancen for at stemme for en ny, lyder hendes opfordring.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

En falsk regning har skabt drama i Davos

Indsigt: På søndag skal vælgerne i Davos ved en folkeafstemning tage stilling til, om de vil betale den voksende regning for at huse årsmøderne i World Economic Forum.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Danske Bank skylder os en forklaring

Rune Lund
Danske Bank har spillet hasard med stabiliteten og tilliden til den hele den finansielle sektor i Danmark.

Blog: Gavner Dansk Industri Danmark?

Anders Vistisen
Dansk erhvervsliv med Dansk Industri i spidsen vil have flere udlændinge til Danmark. Men det tager ikke selv ansvar for samfundsudviklingen og jamrer konstant.
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her