Politik

SF's samarbejde med DF stopper ved ministerbilerne

Hvis Socialdemokratiet og DF en dag vil i regering sammen, er det uden SF's støtte, siger Pia Olsen Dyhr.

SF's formand Pia Olsen Dyhr. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Hvis Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti en dag tager samarbejdet til nye højder og ønsker at gå i regering sammen, bliver det uden støtte fra SF.

Det siger SF's formand, Pia Olsen Dyhr, forud for partiets landsmøde i weekenden i Odense.

S og SF er kommet tæt på hinanden igen. S-formand Mette Frederiksen og Pia Olsen Dyhr skrev tidligere på måneden en fælles kronik i Jyllands-Posten. Men Pia Olsen Dyhr er også opmærksom på S-DF-samarbejdet.

Mette Frederiksen og Pia Olsen Dyhr i kronik: Velstanden og væksten skal bredes ud til hele landet

Mette Frederiksen og DF-formand Kristian Thulesen Dahl taler om et tættere samarbejde mellem partierne, og de to formænd har ikke afvist på et tidspunkt at gå i regering sammen.

Men der stopper legen for SF. Pia Olsen Dyhr har i modsætning til andre partier i rød blok det fint med S-DF-flirten, men der er en klar stopklods, når det kommer til at samarbejde med DF.

- SF kommer ikke til at støtte en regering bestående af Socialdemokratiet og DF.

- Vi vil gerne støtte en socialdemokratisk ledet regering med Mette Frederiksen i spidsen. Men vi og DF ligger alt for langt fra hinanden, siger Pia Olsen Dyhr.

- Jeg kan godt lave aftaler med DF om social dumping, om at pensionsalderen ikke skal forhøjes, eller at vi sammen sikrer handicappede bedre rettigheder. Men det er konkret politik.

- Når man støtter en regering, så støtter man hele regeringens politik, og det kan SF ikke, hvis DF er i regering, siger hun.

For selv om SF har skærpet retorikken på udlændingeområdet, så er SF og DF for forskellige på netop det område.

- Jeg er optaget af, at vi sørger for en ordentlig integration af de mennesker, der kommer hertil. Jeg er også optaget af, at vi tager kvoteflygtninge.

- DF har meget travlt med at tale om udlændinge som mennesker, der ikke hører til i Danmark. Så der er en klar grænse mellem os og DF, siger Pia Olsen Dyhr.

DF's næstformand, Søren Espersen, vil ikke rodes ind i samtalen. Fremlagt Pia Olsen Dyhrs synspunkter siger Espersen, at han ingen kommentarer har.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
SF
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Blokeret i syv dage fordi Facebook vurderer kritik af Iran som racisme

Jaleh Tavakoli
Jeg er blokeret for at have skrevet: ”Det her er Iran der spreder budskabet om islamisk terrorisme, i vestlige lande.” I den vedhæftede video legitimerede en iransk imam drab på homoseksuelle.

Blog: Giv bonus til velfærdens fronttropper

Signe Munk
Folkene på gulvet er værdifulde. Sådan lyder det tit fra politikerne, men det afspejles ikke på lønsedlen. Intet under at unge vælger universitetet.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her