• Opdateret 30/08/2016 kl. 11:30

Regeringen vil sænke boligejernes rentefradrag

Som led i 2025-plan vil regeringen gradvist nedsætte rentefradraget med fem procentpoint.

Artiklens øverste billede

Hvis det står til Venstre-regeringen, må boligejere over de kommende år se skattefradraget for renterne på deres boliglån svinde ind.

Regeringen vil som led i sit bud på en økonomisk helhedsplan for dansk økonomi frem mod 2025 nedsætte rentefradraget gradvist med i alt fem procentpoint i 2021-2025.

- Tidspunktet er rigtigt nu. Renterne er historisk lave, og danskernes renteudgifter er derfor også historisk lave, skriver regeringen i den såkaldte "Helhedsplan - For et stærkere Danmark".

- Markedet forventer, at renterne fortsat vil være lave en periode fremover. En ændring af rentefradraget, mens renterne er lave, vil afbøde virkningen af lavere rentefradrag mest muligt, lyder det.

Nedsættelsen af fradraget skal mindske skattefordelene ved investeringer i boliger frem for andre aktiver, hedder det videre.

Ifølge regeringens forslag skal rentefradraget nedsættes med et procentpoint om året frem mod 2025.

I 2025, når det lavere rentefradrag er fuldt indfaset, vil skattebetalingen stige med 1250 kroner for en person med renteudgifter for 50.000 kroner.

For en person eller familie med renteudgifter på 100.000 kroner vil skattebetalingen stige med 1000 kroner i 2021 og med 5000 kroner i 2025.

Når det lavere rentefradrag er fuldt indfaset, vil fradragsværdien udgøre cirka 20 procent for beløb under 50.000 kroner og cirka 28 procent (eksklusiv kirkeskat) over beløbsgrænsen.

Det vil især ramme de yngre generationer, når der kan trækkes færre penge fra for renteudgifter, fordi unge typisk har større gæld.

- De vil derfor i gennemsnit opleve, at en større del af gevinsten ved lavere skat på arbejde og lavere eludgifter modvirkes af det lavere rentefradrag. Derfor er det centralt for regeringen, at nedsættelsen sker så nænsomt som muligt, og at ændringen varsles i god tid, skriver regeringen.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.