Redningsfolk føler sig forbigået i tryghedspulje

Danske Beredskaber frygter, at regeringen overser dem i den tryghedspulje, som regeringen foreslår.

Regeringen vil sætte 2,2 mia. kr. af til en tryghedspulje. Pengene skal sikre, at Danmark bliver ved med at være "et sikkert og trygt land", lyder det. Puljen kan bruges på forsvar, politi, terrorbekæmpelse og sikkerhed.

Der er dog intet, der tyder på, at der vil være flere penge til beredskaberne, mener Danske Beredskaber. Og det undrer Bjarne Nigaard, der er sekretariatschef i Danske Beredskaber.

- Jeg er en lille smule ærgerlig over, at den sikkerhedspakke, som vi foreløbig kender den, ikke indeholder ekstra midler eller ressourcer til os, hvis primære opgave er at skaffe folk i sikkerhed, siger han.

Det er særligt risikoen for at skulle rykke til et terrorangreb i Danmark, der ifølge Bjarne Nigaard skaber behov for flere penge til beredskaberne.

- Det er en ny situation for os, at vi skal ud og redde folk ud, mens kuglerne flyver om ørerne på os, og det eksploderer omkring os, siger han.

- Derfor er det vigtigt, at vores mandskab er uddannet til det, og at vores materiel er opdateret til den her situation. Alt sammen noget, som desværre koster nogle ressourcer.

Allerede på Venstres sommergruppemøde tidligere på måneden varslede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at regeringen i 2025-planen vil afsætte et "milliardbeløb" til Forsvaret, politiet og efterretningstjenesterne for at beskytte danskerne mod terror.

Hverken her eller i talen mandag aften blev de danske beredskaber nævnt. Og ved et møde med forsvarsminister Peter Christensen (V) har ministeren ifølge Bjarne Nigaard afkræftet, at der vil komme ressourcer til beredskaberne.

Ifølge Bjarne Nigaard har beredskaberne en opgave med at følge med udviklingen af metoderne under terrorangreb.

- Det kræver ressourcer. Og i og med at vi ikke får de ressourcer, er jeg bange for, at vi ikke er så klar, som vi kunne være, siger han.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.