Politik

Pia Olsen Dyhr til imamer: Gå med i Copenhagen Pride

At man ikke går med i homo-parade er ikke det samme som at billige hadforbrydelser mod minoritet, siger imam.

Copenhagen Pride åbnede med taler og rådhuspandekager på Københavns Rådhus og senere taler og underholdning på Rådhuspladsen. På billedet ses drag'en Tinus. Foto: Lars Krabbe

Når tusinder på lørdag går fra Frederiksberg Rådhus via Vesterbrogade til Rådhuspladsen i den årlige Pride-parade for blandt andet homoseksuelle, vil SF's formand Pia Olsen Dyhr være en af deltagerne.

Og hun håber, at imamer i Danmark vil komme og gå sammen med hende. Det skriver Information.

- For to år siden skrev jeg en kronik sammen med Özlem Cekic, hvor vi kraftigt opfordrede imamerne til at tage afstand fra de hate crimes, vi ser i de etniske miljøer, men der skete ingenting, siger hun til avisen og fortsætter:

- I forbindelse med skuddrabene i Orlando i juni kom jeg med en kraftig opfordring om, at imamerne skulle tage afstand, men der skete stadig ikke noget. Så nu vil jeg invitere imamer til at gå sammen med mig i Priden, så de dermed sender et kraftigt signal om, at de også går ind for seksuel frigørelse.

SF-formanden peger på, at religiøse personer som autoriteter bør udvise forståelse for mangfoldighed.

LGBT: Afliv myten om ligestilling og frisind i Danmark

- Hvis de gør det, er der langt større chance for færre hate crimes i forhold til seksuelle minoriteter, siger hun.

Fatih Alev, som er imam og tilknyttet Dansk Islamisk Center, undrer sig over Pia Olsen Dyhrs invitation. Han har aldrig hørt, at en imam skulle deltage, og han agter ikke selv at gå med.

- Jeg tager klart afstand fra og fordømmer på det kraftigste ethvert angreb fysisk eller verbalt mod mennesker, der vælger at leve deres liv som homoseksuelle. Men at man kun kan vise, at man mener det ved at deltage i en Pride, er en meget forfejlet tankegang, siger han til Information.

- At man ikke deltager i en Pride sammen med Pia Olsen Dyhr på lørdag er da ikke ensbetydende med, at man går ind for hate crimes mod en seksuel minoritet, siger Fatih Alev videre.

Han understreger, at selv om man ikke er enig i homoseksuelles livsstil, kan man sagtens mene, at der ikke må begås hadforbrydelser eller chikane mod dem.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Mindeord om Synnøve Søe

Angela Brink
I omtalerne i forbindelse med Synnøve Søes bortgang glemmes det, at hun var en virkelig verdensdame, der aldrig sagde et ondt ord – et kendetegn, man ikke just kan genfinde hos alle dem, der havde en holdning til hende.

Blog: Gyldendalhistorie ser bort fra det vigtigste i kulturkampen

Mikael Jalving
Politikere er sjældent ideologer eller tænkere, og derfor finder idé- og værdidebatten som regel sted andre steder end på Christiansborg og Slotsholmen.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her