*

Politik

Test dig selv: Kan du bestå den nye indfødsretsprøve?

Olsen Banden, som består af de folkekære skuespillere Morten Grunwald, Ove Sprogøe og Poul Bundgaard, er nu også en del af pensum for nye, håbefulde statsborgere.

Hvornår udkom den første film om Olsen Banden?

Hvad symboliserer et påskeæg?

Og hvad handler balletten Sylfiden egentlig om?

Disse spørgsmål og 37 andre bliver du mødt af, hvis du vil være ny dansk statsborger. De første håbefulde ansøgere tog tirsdag den nye og sværere indfødsretsprøve, som blev indført i efteråret. Her skal ansøgerne svare på 40 spørgsmål om danske samfundsforhold, historie, politik og kultur.

For at bestå skal man svare rigtigt på mindst 32 af spørgsmålene (80%).

Inden prøven kan ansøgerne læse op på 140 siders læremateriale, som indeholder svarene på 35 af de 40 spørgsmål. De resterende fem spørgsmål handler om aktuelle emner.

For at få et rødbedefarvet pas skal man udover indfødsretsprøven bestå en sværere danskprøve end tidligere (Danskprøve 3), være selvforsørgende, have permanent opholdstilladelse, have ren straffeattest, være gældfri til det offentlige og underskrive en erklæring om at man lover troskab og loyalitet over for Danmark.

Regeringen indgår bred aftale om skrappere krav for dansk statsborgerskab

Den nye indfødsretsprøve blev indført af Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative sidste efterår.

Dermed var Socialdemokraterne med til at erstatte deres egen "statsborgerskabsprøve", som Thorning-regeringen indførte i 2013. Før da gjaldt den tidligere VK-regering indfødsretsprøve, som altså minder om den, der nu igen er indført.

Prøv et par af de seneste tests her:

Tag testen: Kan du bestå dansker-prøven?

Kan du klare sprogprøven for at blive dansker?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Kaos-regeringens finanslov gør Danmark fattigere

Christian Rabjerg Madsen
Hvis de sidste dages politiske teater var fiktion, ville kaosscenerne fra Finans- og Statsministeriet være kanon underholdning. Desværre er de kaotiske forhandlinger mellem Regeringen og Dansk Folkeparti benhård virkelighed, og første akt har allerede gjort Danmark fattigere.

Blog: Gør det rigtige: Send regeringen på wellness-ophold

Annika Smith
Så får den en pause fra torturen og slipper for at gøre det rigtige helt frem til næste folketingsvalg
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her