*

Politik

Lavere asyltal mens politikere diskuterer stramninger

Onsdag blev der registreret 17 nye asylansøgere. Tallet er væsentligt lavere end for blot få uger siden.

I den seneste uge har lidt flere end hver fjerde asylansøger i Danmark oplyst, at de er syrere. Det fremgår af de seneste asyltal, som Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet har offentliggjort torsdag.

Opgørelsen viser, at antallet af asylansøgere, der kommer til Danmark, holder sig på et lavt niveau i forhold til først på måneden. Onsdag blev der registreret 17 nye ansøgere.

Tallet stammer fra politiets system, Polsas, og er forbundet med usikkerhed, da der løbende foretages efterregistreringer.

Således er tirsdagens ankomsttal, som onsdag blev opgjort til 20, nu opjusteret til 25.

Kigger man på de seneste syv dage, fremgår det, at 207 personer har søgt om asyl i Danmark fra 14. til 20. januar.

Hvis det fortsætter resten af året, vil Danmark ende på omkring 12.000 asylansøgere i 2016 - hvis man tager de personer med, som tidligere i januar har søgt asyl.

Det er omkring halvt så mange, som regeringen har regnet med i sit finanslovsforslag. Her blev forventningen sat til 25.000 asylansøgere.

Tallet er dog forbundet med så stor usikkerhed, at det reelt er umuligt at sige, hvor tallet vil ende for hele året. De seneste år har færre søgt asyl i vintermånederne i Danmark, mens asyltallet for alvor er steget hen over foråret og sommeren.

Tirsdag fortalte Røde Kors' asylchef, Anne La Cour, at hun ikke har nogen oplagt forklaring på faldet i antallet af asylansøgere og påpegede, at der generelt er udsving i tilstrømningen.

- Der kan godt være udsving, især om vinteren, hvor tallet typisk falder. Men det så vi ikke før jul, og det er meget svært at vide, hvad der er årsag til, at vi har et lavt tal lige nu, sagde Anne la Cour tirsdag.

Måske derfor fortsætter den politiske debat om en løsning på asylkrisen med uformindsket styrke på Christiansborg. Torsdag foreslog Liberal Alliance (LA), at Danmark for at få styr på flygtningesituationen bør suspendere FN's flygtningekonvention i to år.

I mellemtiden skal Danmark tage imod 4000 kvoteflygtninge om året, mener LA, som dog ikke har opbakning fra et flertal på Christiansborg.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Rejs hjem, og byg dit land op
Leif Høy,Horsens
I JP 12/12 (Indland) beklager Abdullah Alzein sig over, at der med de foreslåede stramninger af familiesammenføringsreglerne kan/vil gå op til fem år, før familien kan blive sammenført – i Danmark, forstås.
Debat: Opbakning til Jalving
Efter endnu en skarp og realitetsfunderet søndags-Jalving er det på tide at kalde indtrykket af masseindvandringen ved rette navn: en økologisk forstyrrelse af vort habitat/biotop.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise

Debat: Rejs hjem, og byg dit land op

Leif Høy,Horsens
I JP 12/12 (Indland) beklager Abdullah Alzein sig over, at der med de foreslåede stramninger af familiesammenføringsreglerne kan/vil gå op til fem år, før familien kan blive sammenført – i Danmark, forstås.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her