Politik

S og DF går sammen om at lægge pres på regeringen i flygtningepolitikken

Folketingets to største partier samler flertal for at få oprettet flygtningelandsbyer drevet af staten.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, fremhæver, at partiet med den nye S-DF-alliance kan få mere af sin politik igennem. »Socialdemokraterne har haft et kæmpe problem med at samarbejde med os. Og det glæder mig da, at de ikke længere er på den linje, og at Mette Frederiksen nu markerer, at det drejer sig om den politik, man laver, og ikke, hvem man samarbejder med,« siger DF-formanden. Foto: Carsten Bundgaard/Polfoto

Efter årtiers kamp om udlændingepolitikken mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne finder Folketingets to største partier nu sammen om et centralt punkt i flygtningepolitikken.

Med støtte fra De Konservative har partierne i folketingssalen onsdag 90 mandater, der er enige om at presse regeringen til at forberede statsligt drevne flygtningelandsbyer. Målet er at hjælpe de økonomisk trængte kommuner med asyludfordringen og indkvarteringen. Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, fremhæver, at partiet med den nye S-DF-alliance kan få mere af sin politik igennem.

»Socialdemokraterne har haft et kæmpe problem med at samarbejde med os. Og det glæder mig da, at de ikke længere er på den linje, og at Mette Frederiksen nu markerer, at det drejer sig om den politik, man laver, og ikke, hvem man samarbejder med,« siger DF-formanden.

Socialdemokraterne har det fint med et DF-parløb:

»Hvis Dansk Folkeparti vil bakke op om landsbyerne, er det kun rigtig fint for os,« siger udlændingeordfører Dan Jørgensen.

Med en fælles vedtagelse har S, DF og K aftalt at pålægge regeringen at fremlægge et konkret forslag til, hvordan flygtningelandsbyerne kan etableres. Regeringen skal desuden redegøre for de økonomiske og integrationsmæssige konsekvenser. Forslaget blev senest drøftet før jul, hvor regeringen afviste idéen. Kommunerne har gennem længere tid ønsket større hjælp fra staten.

S-DF-enigheden kommer, efter at gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) har erklæret, at partiets mål er at give så få som muligt asyl i Danmark og i stedet henvise asylsøgere til lejre i nærområderne. Det forslag er tidligere fremsat af DF, og det er et oplagt næste skridt for den nye alliance, lyder det fra Thulesen Dahl:

»På længere sigt skal vi pålægge regeringen at arbejde for vestligt finansierede flygtningelejre i nærområderne.«

KL: Flygtninge skal ikke klumpes sammen i landsbyer

Venstre har ikke ønsket at kommentere kravet om flygtningelandsbyer.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her