Annonce
Politik

Millioner af protestmails presser Folketingets it-systemer

Protester fra hele verden har lagt pres på Folketingets mail-system i sommerferien, fortæller it-chef. På sit højeste strømmede en halv million mails ind dagligt.

Det ser voldsomt ud, når den traditionelle grindefangst finder sted på Færøerne. Arkivfoto

Sommerferie-roen har langt fra sænket sig over Folketingsmedlemmernes mailbokse i disse uger.

Faktisk har vrede dyreelskere fra hele verden mobiliseret så voldsom en mailstorm mod de danske folkevalgte, at det har presset Folketingets it-systemer til det yderste.

Det fortæller Ole Søndergaard, Folketingets it-chef.

”Søndag, mandag og tirsdag vi kunne mærke et meget stort mailpres. Vi har været oppe på i gennemsnit 150 mails pr. time pr. medlem ekstra. Alle 179 medlemmer bliver ramt af det, og vi er dermed oppe på 30.000 mails pr. time, som vi normalt ikke modtager. På dagsplan svarer det til over en halv million,” forklarer han.

Pamela Anderson i åbent brev til Løkke: Stop slagtningen af grindehvaler

Budskabet i de mange mails – der kommer fra hele verden – er det samme: Sæt en stopper for den traditionelle grindehvalsslagtning på Færøerne.

Færingernes slagtning af er en tradition, som går hundredevis af år tilbage i øernes historie. Dyrene jages ind på lavt vand, hvor en skarp genstand bliver stukket ned i åndedrætshullet på dyret. Dermed skæres pulsåren over og dyret bløder ud i havet.

Tilhængere af metoden – heriblandt det færøske folketingsmedlem Sjurdur Skaale – mener ikke, at fremgangsmåden er problematisk.

”Tager vi hele historien med, er grindedrabet langt mere etisk og humant end det, der foregår på verdens slagterier, og som vi støtter hver gang, vi køber en bøf i brugsen, men den blodrøde sø er bare fabelagtigt tv, og derfor er det alligevel på kampagner imod grindedrabet, at Sea Shepherd kan øge sin medlemsskare og sine indtægter,” har han skrevet i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

Sådan foregår færøsk grindedrab

Helt anderledes ser netop miljøorganisationer som Sea Shepherd på den årligt tilbagevendende begivenhed. De sender hvert år aktivister til Færøerne for at forsøge at forhindre slagtningen i at finde sted, og således også i år, hvor flere er blevet anholdt.

Samtidig med at flere aktivister har taget turen til Færøerne, er der på sociale medier blevet opfordret til at lægge pres på de danske politikere i håb om, at de ville sætte en stopper for fremgangsmåden. Og det har altså resulteret i millioner af mails i Folketingsmedlemmernes indbakker.

”Der har ind i mellem tidligere været tilløb til sådan nogle mailstorme. Men jeg husker ikke noget tilsvarende det her. Det er helt usædvanligt,” fortæller Ole Søndergaard, der derfor tidligere på ugen orienterede folketingsmedlemmerne om, at mail-stormen kunne risikere at føre til driftsproblemer.  

”Det kan ikke udelukkes, at det - hvis aktionen fortsætter i styrke og udbredelse - vil kunne påvirke driftsstabiliteten af Folketingets mailsystemer,” lød det i en mail fra it-chefen.

Debat: Grindedrab er eksemplarisk dyrevelfærd

Onsdag ser han dog tegn på, at protesten kan være ved at aftage.

”Det kommer stadig mange, men tendensen er forhåbentlig lidt vigende.”

Trods de mange oprørte henvendelser, har det dog været småt med sympatien fra de danske politikere.

Efter dagens massive angreb på min mailbox er jeg nu varm tilhænger af gamle færøske fisketraditioner. Så tillykke med...Posted by Anders Samuelsen on 26. juli 2015

Får i dag mellem 2 og 7 mails i minuttet (!) om grindedrab på Færøerne. Det er flere tusinde - så har du sendt en mail...Posted by Astrid Krag on 26. juli 2015

Kom lige til at tænke på, at samtlige folketingsmedlemmer formentlig har autosvar på deres email. Hvalaktivisterne får dermed 179 emails retur, når de spammer os. Det er rart at tænke på.Posted by Rasmus Jarlov on 27. juli 2015

Har det sidste døgn fået mere end 2000 mails fra dyreaktivister angående grindefangst på Færøerne. Jeg er opvokset på...Posted by Kaare Dybvad on 27. juli 2015

”Det, vi kan hjælpe medlemmerne med, er at få mailsystemet til at sortere de mange mails, så de bliver lettere at overskue for det enkelte medlem. Vi beder mailsystemet automatisk tjekke mailenes emnefelt for begreber, der har med sagen at gøre. Og mails hvor f.eks. ordet hval indgår flyttes til en særlig folder i medlemmets elektroniske postkasse. Men vi sletter ikke noget – medlemmerne sletter selv," forklarer Ole Søndergaard.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Nyt fødevaremærke er vejen frem

Jens Kindberg
Mit forslag er blevet regeringens politik.

Blog: #NotMe - Jeg vil ikke være med til at fremstille mænd som dumme svin  

Nauja Lynge
I dag er det et år siden vi ukritisk gled med på #MeToo-bevægelsen. Det er usundt konstant at fremmane billeder på mænd som dumme svin. Og det kan få store konsekvenser for drenges selvværd.
Annonce
Med luksusliner gennem Norges vilde kystlandskaber
Krydstogter kan noget helt specielt, hvis man gerne vil opleve flere feriedestinationer på én gang. Men med Silver Spirit bliver den vanedannende gode mad og det meget høje serviceniveau også en del af oplevelsen. 
Se flere
Biler
Legendarisk Jeep kører ind i fremtiden
Jeep Wrangler har stort set ikke ændret sig siden slutningen af 1980’erne, men næste år kommer klassikeren i en ny udgave. Essen er stadig den gamle Jeep tilsat mere komfort og et design med glimt i øjet. 
Se flere
Spånplade: Hele Danmark arbejder for Kronospan
Når danskerne afleverer træ på den lokale genbrugsstation, arbejder de for Kronospan i Pindstrup, der fabrikerer spånplader til bl.a. køkkener, skriveborde og gulve. For når Kronospan fremstiller spånplader, er 75 procent af træet genbrugstræ, hvor rigtig meget af det stammer fra landets genbrugsstationer. Der er penge i genbrug – en omsætning på ca. 500 mio. kr. årligt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her