*

Politik

Nu mener vælgerne, at Elbæk er mere troværdig end Løkke

Den politiske leder for det nye parti Alternativet fremstår mere og mere troværdig i vælgernes øjne, viser måling.

Alternativets Uffe Elbæk i gang med at hænge plakater op.

Mon ikke Alternativets folketingskandidater og frivillige er glade for meningsmålinger i øjeblikket.

I langt de fleste målinger ligger det nystiftede parti nemlig på den rigtige side af spærregrænsen. Og i en række målinger – blandt andet den seneste, som Wilke har foretaget for Jyllands-Posten – ligger partiet endda et pænt stykke over de to procent.

Samtidig viser en ny måling nu, at Alternativets politiske leder, den tidligere kulturminister Uffe Elbæk, bliver mere og mere troværdig i vælgernes øjne.

Ny måling: S fastholder føringen

Wilke spørger løbende et repræsentativt udsnit af vælgerne, hvor troværdige de mener, partilederne er. Skalaen er 1-10, hvor 1 er meget utroværdig og 10 er meget troværdig.

I april gav vælgerne blot Elbæk en samlet karakter på 3,5, og den tidligere kulturminister var således den mindst troværdige partileder i vælgernes øjne.

Men siden da har tallene kun bevæget sig i én retning: Op. Og i onsdagens Wilke-måling bliver Uffe Elbæk målt til 4,4.

Det har ellers ikke skortet på kritik af særligt Alternativets økonomiske politik i løbet af valgkampen.

Partiets plan vil gøre Danmark fattigere, sagde en række økonomer til Jyllands-Posten tirsdag, mens tænketanken Kraka har vurderet, at det nye partis forslag om at nedsætte arbejdsugen fra 37 til 30 timer, kan koste det danske samfund 270 milliarder kroner.

Det har fået en række borgerlige partier til at advare mod det nystiftede parti.

”Jeg vil bare minde om, at det er et parti, der går ind for kødfrie mandage, løse bisonokser i statsskovene og et banksystem, der hører Middelalderen til,” lød det tirsdag fra Inger Støjberg, Venstres politiske ordfører, med henvisning til en række forslag fra Alternativet om kødfri dage, mere dynamik i skovene og streng regulering af bankerne, der kun skal have lov at låne penge ud, som de rent faktisk selv har.

Med Uffe Elbæks 4,4 er han i vælgernes øjne nu mere troværdig end Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) der blot får 3,9 i Wilke-målingen. Løkke vurderes dermed som den mindst troværdige partileder, bortset fra Kristendemokraternes Stig Grenov.

De øvrige partilederes troværdighed vurderes således:

Helle Thorning-Schmidt (S) – 5,6

Kristian Thulesen Dahl (DF) – 5,9

Morten Østergaard (R) – 4,9

Søren Pape Poulsen (K) – 4,4

Pia Olsen Dyhr (SF) – 5,8

Johanne Schmidt-Nielsen (EL) – 6,1

Anders Samuelsen (LA) – 4,7

Stig Grenov (KD) – 3,8

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her