Politik

Næstformand sætter S-ordfører på plads i asyldebat

Socialdemokraterne ser ikke flygtninge som »uønskede gæster,« fastslår næstformand i folketingsgruppen.

Ane Halsboe-Jørgensen, næstformand i Socialdemokraternes folketingsgruppe, sætter partiet udlændingeordfører på plads. Foto: Mads Hansen

Det er ikke Socialdemokraternes generelle synspunkt, at flygtninge er "uønskede gæster," som partiets udlændinge- og integrationsordfører Mette Reissmann, ellers har sagt til Jyllands-Posten

Det fastslår næstformand i partiets folketingsgruppe, Ane Halsboe-Jørgensen, over for politiken.dk.

"Det er vigtigt for mig at sige, at det ikke var ord, jeg ville have brugt, og at det ikke er Socialdemokratiets holdning. Det er mennesker, der er i en meget svær situation, og det skal vi huske på, når vi taler om dem," siger Ane Halsboe-Jørgensen, som fastslår, at man skal tale ordentligt om flygtninge.

S-ordfører i strid modvind efter flygtningeudtalelser

I en artikel fra torsdagens Jyllands-Posten om asyldebatten sagde Mette Reissmann følgende:

"Vi skal huske på, at dem, der kommer hertil, får asyl. Men vi sender ikke en invitation, og vi ringer ikke for at få dem her op. Flygtninge er uønskede gæster, uanset hvordan du vender og drejer det."

Udtalelsen er faldet flere socialdemokrater for brystet, herunder tidligere DSU-formand Camilla Schwalbe, folketingskandidat Anne Paulin og politisk ordfører på Københavns Rådhus, Yildiz Akdogan.

Socialdemokraten Mette Gjerskov, der er formand for Udenrigspolitisk Nævn, har også lagt afstand til Mette Reissmanns flygtningekommentar.

"Jeg håber, at hun er blevet rimelig stramt fortolket i den udtalelse," sagde hun torsdag aften i Debatten på DR2 og over for TV 2 News udtrykker hun i dag håb om, at Reissmann er blevet "citeret for stramt."

Biskopper blander sig i asyldebat: »Hvor er næstekærligheden?«

Dét håb maner Jyllands-Postens chefredaktør, Pierre Collignon, til jorden:

”Vi har interviewet på bånd, og der er slet ikke noget at komme efter. Det er fuldstændig korrekt og fair citeret,” siger han.

Jyllands-Posten har fredag forgæves forsøgt at få en kommentar fra både Ane Halsboe-Jørgensen og Mette Reissmann.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: En nation bliver født på ny

Mikael Jalving
Storbritannien er en nation med fødselsveer. Pludselig diskuteres der politisk indhold i stedet for positioner, markeringer og taktiske krumspring.
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Ny computer: Sådan sletter du de unødvendige programmer
De fleste nye computere er fyldt med præinstallerede programmer, som bare bør slettes. To it-eksperter guider her til, hvordan du gør. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her