Annonce
Politik

Officielt: Viborg har fået ny borgmester

Ifølge Viborg Stifts Folkeblad er forhandlingerne om en ny borgmester nu afsluttet.

Søren Pape Poulsens afløser som borgmester i Viborg er nu officielt fundet, skriver Viborg Stifts Folkeblad. Foto: Ole Lind

Helt som ventet bliver det den nye, konservative leder i Viborg Kommune, Torsten Nielsen, der skal erstatte partifællen Søren Pape Poulsen som borgmester i domkrikebyen 3 .september. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad onsdag aften.

Ifølge lokalmediet bliver den landskendte europaparlamentariker Jens Rohde (V) ny 1. viceborgmester, mens socialdemokraten Per Møller Jensen beholder sin post som 2. viceborgmester i den nye konsituering.

Eftermiddagen og aftenen blev ifølge avisen brugt til at forhandle udvalgsposter mellem Det Konservative Folkeparti og Venstre, og de er nu faldet på plads.

Blå bog: Torsten Nielsen
  • Født 5. marts 1967 - 47 år.
  • Bor i Sparkjær med sin hustru og to børn teenagedrenge.
  • Blev valgt ind i Viborg Byråd i 2009 og blev genvalgt i 2013 med 320 personlige stemmer.
  • Gik ind i lokalpolitik på grund af debat om skolelukninger.
  • Selvstændig ejendomsmægler siden 1992. Har drevet butik i 20 år i Sparkjær, men flyttede forretningen til Stoholm i 2012.
  • Blandt mærkesagerne har blandt andet været, at få ventetiden på byggetilladelser ned samt at få revet faldefærdige huse ned.
  • Tidligere formand for skolebestyrelsen på Sparkjær Skole.
Kilde: Ritzau

Rohde trak sig

Den nye 1. viceborgmester Jens Rohde var ellers lige pludselig også kandidat til borgmesterposten, da han tidligere i denne uge meddelte sit kandidatur på trods af først at have afvist det over for Jyllands-Posten.

Men så trak han højst overraskende sit kandidatur tidligere i dag.

Jens Rohde opgiver borgmesterposten i Viborg

Dermed fortsætter han sit virke i Europaparlamentet, som han opnåede valg til i maj.

320 personlige stemmer

Rokaden på borgmesterposten i Viborg kommer på baggrund af, at den afgående borgmester, Søren Pape Poulsen, i sidste uge blev valgt som ny, politisk leder for Det Konservative Folkeparti.

Den kommende borgmester, Torsten Nielsen, har siddet i byrådet siden 2009 og blev valgt ind med 320 personlige stemmer ved valget i november 2013.

Dermed beholder Det Konservative Folkeparti borgmesterposten i Viborg Kommune, som partiet første gang fik lov at bestride i 2010.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Nyt fødevaremærke er vejen frem

Jens Kindberg
Mit forslag er blevet regeringens politik.

Blog: #NotMe - Jeg vil ikke være med til at fremstille mænd som dumme svin  

Nauja Lynge
I dag er det et år siden vi ukritisk gled med på #MeToo-bevægelsen. Det er usundt konstant at fremmane billeder på mænd som dumme svin. Og det kan få store konsekvenser for drenges selvværd.
Annonce
Med luksusliner gennem Norges vilde kystlandskaber
Krydstogter kan noget helt specielt, hvis man gerne vil opleve flere feriedestinationer på én gang. Men med Silver Spirit bliver den vanedannende gode mad og det meget høje serviceniveau også en del af oplevelsen. 
Se flere
Biler
Legendarisk Jeep kører ind i fremtiden
Jeep Wrangler har stort set ikke ændret sig siden slutningen af 1980’erne, men næste år kommer klassikeren i en ny udgave. Essen er stadig den gamle Jeep tilsat mere komfort og et design med glimt i øjet. 
Se flere
Spånplade: Hele Danmark arbejder for Kronospan
Når danskerne afleverer træ på den lokale genbrugsstation, arbejder de for Kronospan i Pindstrup, der fabrikerer spånplader til bl.a. køkkener, skriveborde og gulve. For når Kronospan fremstiller spånplader, er 75 procent af træet genbrugstræ, hvor rigtig meget af det stammer fra landets genbrugsstationer. Der er penge i genbrug – en omsætning på ca. 500 mio. kr. årligt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her