Annonce
Politik

Pia Kjærsgaard stopper som DF-formand

Gruppeformand Kristian Thulesen Dahl står til at blive ny partiformand.

Med Pia Kjærsgaard som værdiordfører får den 43-årige Thulesen Dahl som ny partiformand tid til at udvikle en bredere politisk profil. Arkivfoto: Nanna Kreutzmann

Pia Kjærsgaard har besluttet at stoppe som formand for Dansk Folkeparti, som hun har stået i spidsen for, siden hun stiftede partiet for 17 år siden. Det vil ske på partiets årsmøde i september, hvor gruppeformand Kristian Thulesen Dahl ventes at blive valgt til ny partiformand.

Den 65-årige Pia Kjærsgaard siger til Berlingske, at hun har planlagt sin afgang i de seneste syv måneder, og at det er afgørende for hende at afslutte sin formandstid i god ro og orden, uden at nogen opfordrer hende til at gå.

"Det skal aldrig overgå mig"

"Jeg har oplevet så mange gange, at en partiformand er gået på en dårlig måde. Enten er blevet gået, tvunget ud, eller har tabt et valg efter en kanondårlig valgkamp. Så har jeg tænkt, at det skal aldrig overgå mig," siger Pia Kjærsgaard til Berlingske.

Pia Kjærsgaard fortsætter i Folketinget, hvor hun vil få en helt nyoprettet post som "værdiordfører". Den konstruktion skal sikre, at Dansk Folkeparti ikke mister den slagkraft, som Pia Kjærsgaard har i værdidebatten.

Udlændingepolitikken og værdidebatten har været altafgørende for Dansk Folkepartis succes, siden partiets fødsel i 1995. Men de to områder er ikke Kristian Thulesen Dahls stærkeste sider. Han har især beskæftiget sig med økonomi og finanspolitik.

Med Pia Kjærsgaard som værdiordfører får den 43-årige Thulesen Dahl som ny partiformand tid til at udvikle en bredere politisk profil.

Hvad har Pia Kjærsgaard betydet for dansk politik?

Hvad var partilederens største politiske fingeraftryk?

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Kuppet mod Europa. Kuppet mod det fælles

Elsebeth Gerner Nielsen
Vi har brug for helt nye systemer, hvis Europa og nationalstaterne skal forsvares mod det værste i den globale udvikling.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her