Annonce
Politik

Dybkjær får homo-pris

Det radikale folketingsmedlem Lone Dybkjær modtager prisen som "Årets Politiker" af Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske. Andre priser går til fagforbundet NNF og en omstridt færøsk bøsse.

Lone Dybkjær får homoprisen som "Årets politiker". Foto: Carsten Andreasen

Lone Dybkjær har ifølge foreningen kæmpet for kvinders rettigheder i mange år og kæmper lige så hårdt for de lesbiskes rettigheder til en familie samt for en kønsneutral ægteskabslovgivning. En lovændring, der vil give homoseksuelle adgang til kirkelige vielser og mulighed for adoption på lige fod med heteroseksuelle.

"Jeg er utrolig stolt og glad for prisen. Jeg håber, at begivenheden kan skabe opmærksomhed om det grelle faktum, at vi stadig har forskelsbehandling af homoseksuelle i den danske lovgivning. Hvad værre er, mener mange folketingspolitikere stadig, at denne forskelsbehandling er i orden. I mine øjne skal Danmark igen være et foregangsland, der viser, at der er plads til andre familieformer end den klassiske,” udtaler Lone Dybkjær.

Bagersvend blev chikaneret

Prisen "Årets Laks", der gives til en person, der tør svømme imod strømmen, går i år til NNF (Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet) ved faglig konsulent John Andersen. Æren skyldes, at fagforbundet valgte at føre en retssag for en nordjysk bagersvend og sikrede ham erstatning for forskelsbehandling.

”NNF viste, at diskrimination på arbejdsmarkedet er et reelt problem for mange homo- og biseksuelle, men samtidig gik de foran og viste med al ønskelig tydelighed, at det ikke er noget, man skal finde sig i,” begrunder Anders Pedersen fra Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske.

Prisen "Årets Homo/Bi" uddeles til færøske Mike Viderø, der stod frem som homo på Færøerne, da det var allersværest, og dermed var med til at påvirke politikernes holdning til diskriminations­lovgivningen.

Copenhagen Pride

Priserne overrækkes på lørdag på Rådhuspladsen i København som en del af Copenhagen Pride. Homo-, bi- og heteroseksuelle fra hele landet har stemt om, hvem der skulle have priserne.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Nej, Venstre. Social dumping er ikke en myte

Christel Schaldemose
Venstres Morten Løkkegaard spørger, om Socialdemokratiet bruger overdrivelse og frygt i debatten om social dumping. Spørgsmålet kan med rette sendes videre til Løkkegaard selv.

Blog: Legal babyvold

Sonja Mikkelsen
Omskæring af børn hører ikke hjemme i et demokratisk retssamfund
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her