Støjberg: Jeg forventer at blive stemt ud af Folketinget

Hovedpersonen regner med, at Folketinget vil erklære hende uværdig efter fængselsdommen fra Rigsretten. Hun vil selv være til stede under afstemningen, skriver hun.

Artiklens øverste billede
Domsafsigelse i Rigsretten mod Inger Støjberg. Foto: Gregers Tycho

Inger Støjberg forventer selv, at hendes tid i Folketinget snart er slut.

Det skriver hun i sit nyhedsbrev fra Inger.dk oven på mandagens dom i Rigsretten, hvor straffen lød på 60 dages ubetinget fængsel for forsætligt brud på ministeransvarlighedsloven.

Folketingets partier er nu ved at tage stilling til, om den tidligere Venstre-minister skal smides ud af Folketinget. Det følger af Grundlovens formulering om, at man ikke kan sidde i Folketinget, hvis man er straffet for en handling, der i »almindeligt omdømme« gør én »uværdig« til at være medlem.

Støjberg forventer altså selv, at flertallet på Christiansborg vil putte hende i denne kategori:

»I dag skal Folketingets partier diskutere, hvorvidt jeg fortsat er værdig til at sidde i Folketinget. Jeg forventer, at et flertal erklærer mig uværdig til at blive siddende på min post,« skriver hun.

Hun fortsætter:

»Det var Folketinget, der rejste anklagen mod mig i Rigsretten, og derfor mener jeg også, at det er det mest rigtige, at Folketinget nu får lov til at forholde sig til eventuelle konsekvenser i lyset af dommen i går. Dette mener jeg desuden, fordi et flertal i Folketinget har argumenteret for, at jeg gjorde “det politiske rigtige”, da de sendte mig i Rigsretten.«

Politisk rigtig - juridisk forkert

Dermed sigter Støjberg til, at Socialdemokratiet, Venstre og De Konservative i januar skrev, at tvangsadskillelses af unge asylpar »politisk set« var rigtig, men juridisk set forkert.

Det skete, da flertallet i Folketinget rejste tiltale mod Inger Støjberg ved Rigsretten, og de tre partier skrev:

»Flertallet (S,V og K, red.) bemærker endvidere, at hensigten om at beskytte mindreårige piger fra overgreb i form af indkvartering med ældre mænd er prisværdig, og at adskillelsen af de berørte par politisk set var rigtig, men at den juridisk var forkert, da den indebar en ulovlig indkvarteringsordning.«

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Indtil videre har De Radikale, Alternativet, Fri Grønne samt løsgængerne Lars Løkke Rasmussen og Simon Emil Ammitzbøll-Bille meddelt, at de finder Inger Støjberg uværdig som folketingsmedlem.

Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har omvendt slået fast, at Støjberg kan fortsætte – og endda blive medlem hos dem, hvis hun ønsker det.

Hovedparten af partierne mangler stadig at tage stilling.

Inger Støjberg vil selv være til stede i folketingssalen under debatten og afstemningen, når politikerne skal stemme for eller imod at smide hende ud, meddeler hun.

»Jeg kommer dog ikke selv til at deltage i selve afstemningen. Det mener jeg er det rigtigste, når der nu foreligger en endelig dom.«

Hør dommen blive læst op i Rigsretten:

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.