Regeringen vil give corona-vinterpakke til trængte hospitaler

Flere penge skal hjælpe hospitalerne gennem en vinter med corona og utilfredse sygeplejersker, der nægter overarbejde og truer med masseopsigelser.

Artiklens øverste billede
Sygeplejerskerne fik ikke det lønløft, som de gik efter ved forårets overenskomstforhandlinger. Det førte til strejke og regeringsindgreb, men balladen er fortsat med arbejdsnedlæggelser, nej til overarbejde og trusler om masseopsigelser. Foto: Nicolai Lorenzen.

Regeringen vil lægge penge på bordet for at forhindre et sammenbrud i sundhedsvæsenet ved tærsklen til endnu en coronavinter.

Det oplyser finansordfører Christian Rabjerg Madsen.

»Fra regeringens side anerkender vi den betydelige udfordring, som sundhedsvæsenet står overfor. Derfor forhandler vi netop nu en midlertidig corona-vinterpakke som en del af finansloven for næste år,« siger Christian Rabjerg Madsen.

Han understreger, at der er tale om midlertidige penge, og at der ikke kun bliver tale om at tilgodese en enkelt faggruppe.

Christian Rabjerg Madsen vil ikke sige, hvor mange penge regeringen vil afsætte, eller hvordan pengene skal fordeles, men han peger på, at flere regioner allerede nu ser på mulighederne for at give tillæg for overarbejde og at give fastholdelsestillæg til personalet.

Christian Rabjerg Madsen understreger, at det gælder om at holde samfundet åbent, og at det kræver vacciner, restriktioner og et velfungerende sundhedsvæsen.

Regeringens støtteparti Enhedslisten har krævet, at der skal sættes cirka to milliarder kroner af til at hjælpe lavtlønsgrupper, herunder sygeplejersker og andre faggrupper, i sundhedsvæsenet.

Tidligere tirsdag krævede regeringens støtteparti SF, at regeringen sætter mindst en milliard kroner af til de ansatte i sundhedsvæsenet.

Her oplever man opsigelser blandt utilfreds og presset personale, der er blevet spændt til bristepunktet gennem snart to år med corona.

Både Enhedslisten og SF ønsker, at regeringen skal tage pengene fra den såkaldte krigskasse, som blev introduceret sidste år i forbindelse med covid-19-håndteringen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen