»Det ville jo være noget pjat at sige andet end, at jeg synes, det er rigtig, rigtig ærgerligt«

Jens Henrik Thulesen Dahl mener ikke, at vælgerne har været opmærksomme nok på, hvad Dansk Folkeparti har lavet de seneste fire år i Folketinget.

Artiklens øverste billede
Jens Henrik Thulesen Dahl siger, at Dansk Folkeparti skal agere vagthund i Folketinget de næste fire år. Foto: Jens Dresling.

Det gik ikke helt som forventet for Dansk Folkeparti, der nærmest fik sig et skrækvalg.

Partiet er gået 21 mandater tilbage. Fra 37 til 16 mandater. Og det kom bag på medlemmer af partiet, der trods alt havde forventet en større vælgertilslutning. Det fortæller Jens Henrik Thulesen Dahl, der indtil nu har været uddannelses- og forskningsordfører.

»Det ville jo være noget pjat at sige andet end, at jeg synes, det er rigtig, rigtig ærgerligt. Det blev jo også dårligere end forventet,« siger han.

Det betyder også, at der må siges farvel til flere markante profiler i Folketinget. Hvilke er endnu ikke offentliggjort.

Vi kan jo være bekymrede for, om Mette Frederiksen kan holde sin flygtninge- og indvandrerpolitik, når hun laver sin regering med de røde partier, der vil have en anden retning.

Jens Henrik Thulesen Dahl

Jens Henrik Thulesen Dahl mener, at flere af vælgerne kan være gået over til Socialdemokratiet, der de seneste år er blevet markant strammere på deres udlændinge-politik.

»Der ligger jo også en forklaring i, at socialdemokraterne - i hvert fald i ord - er gået helt med på udlændinge-politikken. De har også stemt for mange af de ting, vi har stået for. Det er måske vores opgave de næste fire år at være meget opmærksomme på, om Mette Frederiksen gør de ting, hun har lovet,« siger han.

Og når det kommer til den nye regering, der efter de foreløbige meldinger kommer til at blive dannet med støtte alene af røde partier med Mette Frederiksen som statsminister, er man hos Dansk Folkeparti klar til at agere vagthund i Folketinget for at sikre sig, at valgløfterne fra den røde blok bliver overholdt.

»Vi kan jo være bekymrede for, om Mette Frederiksen kan holde sin flygtninge- og indvandrerpolitik, når hun laver sin regering med de røde partier, der vil have en anden retning. Det har hun godt nok lovet at gøre, men vil hun også kunne det i den virkelige verden?,« siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

Men det er dog ikke en helt slukøret Jens Henrik Thulesen Dahl, der tager telefonen torsdag morgen. Han mener også, at de manglende vælgere kan skyldes, at partiet ikke har været godt nok til at vise, hvad det har lavet i Folketinget de seneste fire år.

»Fremtiden tror jeg egentlig ser lys ud. Vi skal bare op på hesten igen og fortsætte det arbejde, jeg synes, vi gør rigtig godt. Og så skal vi selvfølgelig få fortalt, hvad det er, vi får gjort. Jeg synes jo reelt, at vi har fået rigtig meget af det igennem, vi gik til valg på i 2015, og som vi fik de mange stemmer på. Men det har vælgerne ikke helt set,« siger han.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen