Løkke til Frederiksen: Du vil give dig efter valget

Løkke er sikker på, at Mette Frederiksen vil bøje sig for sine støttepartier for at blive statsminister.

Artiklens øverste billede
Både Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen bliver mødt af ultimative krav fra partier i både rød og blå blok. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Venstres formand og statsminister, Lars Løkke Rasmussen, siger under en duel med Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, at han er overbevist om, at hun kommer til at tage farve af sine støttepartier efter et valg.

Det er særligt i forhold til udlændingepolitikken og størrelsen på offentlige ydelser, selv om Mette Frederiksen har gentaget flere gange, at "den brede udlændingepolitik" består.

- Mette Frederiksen bliver mødt af ultimative krav, og selvfølgelig må hun give sig. SF vil have kontanthjælpsloftet revet ned, ellers kan Mette Frederiksen glemme at blive statsminister, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Når det kommer til prisen for at være statsminister, så må man tage farve af de partier, som skal gøre en til statsminister. Trust me, I know, siger han.

Både Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen bliver mødt af ultimative krav fra partier i både rød og blå blok.

SF, Enhedslisten og De Radikale har alle krævet indrømmelser af Mette Frederiksen på udlændingeområdet, hvis de skal gøre hende til statsminister.

Partierne kræver blandt andet, at Danmark begynder at tage kvoteflygtninge igen, at integrationsydelsen sløjfes, og at forholdene for børnene på Udrejsecenter Sjælsmark bliver forbedret.

Mette Frederiksen pointerer, at hun ikke går til valg på at sætte ydelserne op, men omvendt afviser hun ikke, at hun kommer til at give indrømmelser efter et valg.

- Hvis jeg havde et ønske om at sætte ydelserne op, så vil jeg sige det til jer i dag. Men det ændrer ikke på, at der kan være en konkret opgave, der skal løses, siger hun.

Mette Frederiksen husker Lars Løkke Rasmussen på, at han også vil rende ind i ultimative krav fra blå fløjpartier som Nye Borgerlige og Stram Kurs.

Men Lars Løkke Rasmussen afviser, at han vil bygge en regering på støtten fra de to partier.

- Jeg vinder jo ikke valget, hvis jeg bliver afhængig af Paludans stemmer. Det kan jeg jo ikke regere på, og det siger sig selv, siger han.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen