Annonce
Politik

DF: S rykker sig mere og mere i udlændingepolitikken

Socialdemokratiet er med på de fleste af DF's udlændingestramninger. Det er positivt, siger Martin Henriksen.

"Socialdemokratiet går et skridt i den rigtige retning. Men det er politik, og der er snart folketingsvalg, så man skal også læse det ind i den sammenhæng," siger Martin Henriksen (DF). Arkivfoto: Jens Dresling

Socialdemokratiet bevæger sig mere i DF's retning på udlændingepolitikken, og det er godt, mener udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen (DF).

- Det er altid godt, når andre partier bakker op om dele af DF's politik. Men når det er sagt, skal vi også tage det med et gran salt.

- Socialdemokratiet har før meldt noget ud i pressen, og så har de efterfølgende haft lidt svært ved at bakke det op inde på Christiansborg. Så vi må se, hvad det her bringer, siger Henriksen.

I forbindelse med de kommende finanslovsforhandlinger skal regeringen og DF igen forsøge at finde frem til et såkaldt paradigmeskift i udlændingepolitikken. Altså en ny måde at se og tænke udlændingepolitik på. I dette tilfælde skal der fokus på hjemsendelse i stedet for integration af flygtninge.

Til Politiken siger udlændingeordfører Mattias Tesfaye (S), at Socialdemokratiet ser positivt på eller ikke er afvisende over for en lang række af DF's udlændingestramninger.

- Det er et tegn på en ny retning fra Socialdemokratiets side, og hvis vi kan trække dem i vores retning, er det kun godt, siger Henriksen.

- At Socialdemokratiet ser positivt på og ikke er afvisende, kan fortolkes i alle mulige retninger, når man kommer hen til målstregen.

- Socialdemokratiet går et skridt i den rigtige retning. Men det er politik, og der er snart folketingsvalg, så man skal også læse det ind i den sammenhæng, siger DF'eren.

Overblik: S støtter næsten alle DF's udlændingestramninger

Politiken har fået adgang til regeringsnotatet "Hjemrejseprogram - flygtninge med midlertidig beskyttelse - Udkast".

Det er regeringen og Dansk Folkepartis udkast til et paradigmeskift i udlændingepolitikken. Socialdemokratiet kan se sig selv i de fleste af de i alt ni forslag.

Det møder kritik fra De Radikale, der kun vil pege på S-formand Mette Frederiksen som statsminister, hvis Socialdemokratiet gør sig uafhængig fra DF.

- Man skal aldrig være ked af, når man får kritik fra en radikal, siger Henriksen.

- Det skal tages som et klap på skulderen. Socialdemokratiet skal gøre sig umage for at få endnu mere kritik fra De Radikale, siger han.

Socialdemokratiet vil gerne med til forhandlinger om udlændingepolitikken, men det har udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) afvist i Politiken.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her