Annonce
Politik

Kulturminister håber på bredt medieforlig

Kulturministeren tror på bredt medieforlig, men oppositionen skal acceptere sparekrav i DR, siger Mette Bock.

Mette Bock understreger, at der er "rigtig meget" at forhandle om. Der ligger 800 millioner kroner på bordet, påpeger hun. Foto: Gregers Tycho

- Jeg går til forhandlingerne med ønske om at få et bredt forlig. Hvis man starter med at være pessimist, så tror jeg ikke, at man kommer særlig langt.

Det siger kulturminister Mette Bock (LA) efter sættemødet med partierne om regeringens udspil til et nyt femårigt medieforlig.

- Så jeg vil gøre, hvad jeg kan for at få et bredt forlig. Jeg synes, at stemningen var god i dag. Så jeg er optimist, siger Mette Bock.

Regeringen og Dansk Folkeparti har aftalt, at DR skal spare en femtedel af budgettet over fem år, og licensen skal afskaffes. Det skal partierne acceptere for at deltage i forhandlingerne.

- Det er jo sådan, at vi lægger den ramme frem. Der er jo lavet en aftale med Dansk Folkeparti om besparelsen på Danmarks Radio. Og at vi fjerner licensen, og lægger den på finansloven, siger kulturministeren.

- Den ligger fast. Der er ikke noget at forhandle om der. Det er en præmis for de kommende forhandlinger. Vi begynder ikke at åbne på spørgsmålet om reduktionen i DR.

Mette Bock understreger, at der er "rigtig meget" at forhandle om. Der ligger 800 millioner kroner på bordet, påpeger hun.

Ingen partier har meddelt, at de forlader forhandlingerne, forklarer kulturministeren.

- Det er mit indtryk, at alle møder op næste gang, siger Mette Bock.

Socialdemokratiets kulturordfører Mogens Jensen oplyser, at de har fået udleveret "nogle tal".

- Der er massive besparelser. Også på det, som regeringen har lagt frem på public service. Og dansk indhold i fremtiden. Men vi er nødt til lige at få tygget tallene igennem, siger Mogens Jensen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DR
Debat: Røde lejesvende
Erling Askjær Jørgensen
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan »næsten være lige meget«

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.s besparelser.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her