Annonce
Politik

Finansminister: Udgifterne til indvandring vil falde

Gode konjunkturer ventes at give muligheden for, at flere indvandrere kan komme i beskæftigelse.

En analyse offentliggjort af Finansministeriet torsdag viser, at ikkevestlige indvandrere og deres efterkommere kostede statskassen 36 milliarder i 2015.

Men når tallene udkommer for 2016 og 2017, vil de sandsynligvis være lavere.

Det mener finansminister Kristian Jensen (V).

- Jeg forventer, at med den positive udvikling, der er i beskæftigelsen, så vil prisen falde i forhold til indvandring, siger han.

To andre netop offentliggjorte analyser fra Finansministeriet viser en positiv udvikling i beskæftigelsen og antallet af offentligt forsørgede siden andet kvartal af 2015.

- Med de regler, der er lavet, og de konjunkturer, der er nu, er der en klar mulighed for, at flere kan komme i beskæftigelse, og at vi dermed kan nedbringe indvandringens pris, siger finansministeren.

Da der blev lavet en tilsvarende analyse af omkostningerne ved ikkevestlig indvandring i 2014, var tallet 33 milliarder kroner.

Stigningen frem mod 2015 tilskriver Finansministeriet det antal asylmodtagere, der kom til Danmark i den mellemliggende periode.

Analyserne er blevet lavet for, at "få fakta på bordet", forklarer Kristian Jensen.

Men selv om antallet af asylansøgere i 2017 var på det laveste niveau i ni år, og forudsætningerne har ændret sig, gør det ikke tallene ligegyldige, mener finansministeren.

- Man kan bruge dem til at gøre opmærksom på, hvad prisen for dårlig integration er.

- Man kan også bruge det til at sige, at nu har vi fået styr på den meget store udfordring, der var med meget høj indvandring og mange asylansøgere i 2015 og 2016.

- Det betyder, at vi skal fokusere på noget andet. Ikke på, hvor mange der kommer, men på hvordan vi integrerer dem, der er kommet, siger Kristian Jensen.

Regeringen ventes snart at præsentere et ghettoudspil.

De nye tal er en del af baggrunden for de initiativer, der vil blive præsenteret, forklarer Kristian Jensen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Lillelund: Ridderne af den varme luft

Niels Lillelund
Hvem tør anfægte den gode vilje og det rene hjerte eller bede om dokumentation?
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Kina vil skabe en kunstig måne  

Nauja Lynge
Kineserne siger at ingen kan eje månen. Men man må, som kineser, åbenbart gerne lave sin egen.

Blog: Må vi lige være her

Birthe Rønn Hornbech
Uhyggeligt at fanatikere vil forhindre skatteministeren i at tale med tobaksindustrien
Annonce
Her får safarirejsen en sød afslutning
Langs Kenyas kyst får man nogle af Afrikas bedste badestrande og kulturoplevelser i byer som Mombasa og på øen Lamu. Det er et perfekt sted at skylle støvet af sig efter strabadserne inde i landet, og fra oktober til december er der mulighed for at se pukkelhvaler. 
Se flere
Åbent brev til byrådet i Odder Kommune
Kære byrådsmedlem. Undertegnede ønsker venligst at stille dig tre spørgsmål. Vi anmoder venligst om et personligt svar, som ikke er afstemt med ”partidisciplinen” udstukket af byrådsmedlem i Odder Kommune Elvin Hansen (S) og borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen (V). 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her