Annonce
Politik

LA-profil genopstiller ikke til Folketinget: Vil være borgmester

Villum Christensen genopstiller ikke ved næste folketingsvalg efter usædvanlig borgmester-deling i Slagelse.

Lars Krabbe

Liberal Alliances folketingsmedlem Villum Christensen bekræfter, at han ikke stiller op ved næste folketingsvalg.

Det skriver han tirsdag på sin Facebook-profil.

- Derfor har jeg i dag orienteret min folketingsgruppe på Christiansborg om, at jeg ikke genopstiller til Folketinget. Som I nok ved, indgik jeg efter kommunalvalget en aftale med socialdemokraternes John Dyrby Paulsen om, at jeg om to år skal være borgmester i Slagelse.

- Den opgave vil jeg forberede mig til så godt som muligt, skriver han.

Villum Christensens begrundelse for at trække sig kædes sammen med den aftale, han lavede efter kommunalvalget i Slagelse.

Her stemte han for socialdemokraten John Dyrby Paulsen som borgmester.

Aftalen var, at Villum Christensen skulle være borgmester efter de første to år, hvis han ønskede det.

DR Sjælland erfarer, at Villum Christensen begrundede sin beslutning om at trække sig med, at han frygtede journalister ville ødelægge den kommende valgkamp med spørgsmål om borgmesterposten.

Der er dog ikke flertal for at pege på Villum Christensen, påpeger kritikere, som forventer, at han ikke får borgmesterposten.

Han vil fortsætte arbejdet i Folketinget, hvor han har siddet i ti år, indtil næste valg, der senest skal afholdes i juni 2019.

- Jeg har siddet i Folketinget siden 2008, og har dagligt sat en stor ære i at arbejde for både de sjællandske borgere - men også det borgerlige-liberale Danmark som helhed. Det har været et privilegium, skriver han.

Ritzau har forsøgt at få en kommentar fra Villum Christensen og partiets presseafdeling.

Liberal Alliance har opstillingsmøde i den sjællandske storkreds 3. februar.

På forhånd har partiets topledelse og den sjællandske storkreds peget på Laura Lindahl som ny spidskandidat på Sjælland ifølge DR Sjælland.

Hun er i dag valgt i København, da hun bor på Frederiksberg, hvor hun er rådmand i kommunalbestyrelsen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her