Politik

Indenrigsministeren: Klogt at udvide åbningstid til at stemme

Knap 71 procent stemte ved tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg, hvilket nærmer sig forrige valg.

Foto: Joachim Ladefoged

Et lille fald i stemmeprocenten.

Sådan ser det ud efter tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg, hvor 70,8 procent stemte til landets kommunalbestyrelser og 70,6 procent stemte til regionerne.

Det er lige over en procent lavere end ved valget for fire år siden. Her stemte 71,9 procent til byrådene og 71,7 procent stemte til regionerne.

Det er økonomi- og indenrigsministeriet, der oplyser stemmeprocenten.

Valget tirsdag skilte sig ud fra de forrige ved, at der kunne stemmes fra klokken otte. Tidligere åbnede valglokalerne først klokken ni.

Og det har betalt sig at kunne stemme allerede fra klokken otte. Det mener økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA).

- Det ser ud til, at vælgerne har taget adgangen til at stemme i morgentimerne til sig. Det viser, at det var en klog beslutning at udvide åbningstiden. Det skal være så let som muligt at benytte sig af sin demokratiske ret og stemme, siger han i en pressemeddelelse.

Ifølge DR løber Fanø Kommune med den højeste stemmedeltagelse blandt samtlige 98 kommuner. Her stemte 85,7 procent af de i alt 2736 stemmeberettigede.

I den modsatte ende står Ishøj Kommune. Her ligger stemmeprocenten på 59,6 procent, altså væsentligt under landsgennemsnittet.

I øjeblikket bliver der fortsat talt stemmer op i flere af landets kommuner, hvor de personlige stemmer mange steder mangler at blive opgjort.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her