Politik

Satspuljemillioner skal sikre veteraner hurtig erstatning

Partierne bag satspuljen har fordelt en lille milliard kroner på beskæftigelsesområdet.

Regeringen og de øvrige partier i satspuljen har indgået aftale for 2018 til 2021 på beskæftigelsesområdet.

Partierne har blandt andet afsat 22,4 millioner kroner, som skal forbedre sagsbehandlingen for veteraner og sikre, at de hurtigst muligt får den erstatning, de har krav på.

- Vi sikrer en bedre sagsbehandling for veteraner med både fysiske og psykiske mén. Det skylder vi dem, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Når vennernes tålmodighed og sofa er slidt ned: Unge hjemløse kan bo i containere

Der er blandt andet afsat midler til at ansætte flere medarbejdere i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring for at halvere sagsbehandlingstiden.

- Vi har set, at sagsbehandlingstiden har udviklet sig i en katastrofal retning op mod 24 måneder. Ambitionen er, at vi i løbet af det næste års tid kan halvere sagsbehandlingstiden til 12 måneder, siger ministeren.

Men er det rimeligt at lade veteraner vente et år på at få svar?

- Det er i hvert fald bedre end 24 måneder. Og vi kan aldrig nogensinde komme ned på en eller to måneder, for de her sager er komplekse.

- De kræver, at man indhenter viden fra andre offentlige myndigheder, og det tager tid. Men jeg er tilfreds, hvis vi kan få sagsbehandlingstiden ned under et år, siger Troels Lund Poulsen.

Satspuljeaftalen har også fokus på at hjælpe de mest syge og udsatte kontanthjælpsmodtagere tættere på arbejdsmarkedet. Det afsættes der 87,5 millioner kroner til.

- Det er en god dag for danskere på kanten af arbejdsfællesskabet. I dag tager vi et første skridt på vejen mod et mere rummeligt arbejdsmarked med plads til alle, siger satspuljeordfører Bjarne Laustsen (S).

Blandt andet skal en pulje på 45 millioner kroner understøtte, at virksomheder i højere grad samarbejder om at udbrede gode erfaringer med at ansætte udsatte borgere.

Overblik: Sådan fordeles satspuljen til udsatte

Adspurgt hvordan 87,5 millioner kroner over fire år kan gøre en forskel, svarer Troels Lund Poulsen:

- Vi er heldigvis i en tid, hvor der bliver skabt arbejdspladser, og hvor virksomheder mangler hænder. Så tilskyndelsen kan ikke blive større, end den er i øjeblikket.

- Det er ikke det endelige svar. Der er mange svar, der ligger ud over satspuljen.

Forligskredsen bag satspuljen består ud over regeringspartierne af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, De Radikale og SF.

Midler fra satspulje skal fremme integration og bekæmpe bander

Med aftalen fordeles i alt 951,3 millioner kroner fra satspuljen.

Enhedslisten står som det eneste parti uden for aftalerne om satspuljemidlerne.

Partiet er uenig i finansieringen, der findes ved at lade offentlige ydelser som pensioner og kontanthjælp stige med en langsommere takt end lønninger.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Grænser virker, når man håndhæver dem

Morten Uhrskov Jensen
Men globalisterne har en interesse i at påstå det modsatte.

Blog: Er det manipulation eller acceptabel journalistik?

Lars Boje Mathiesen
Vægtede målinger som Berlingske Barometret er måske ikke så retvisende, som man lige skulle tro ved første øjekast.

Blog: En nation bliver født på ny

Mikael Jalving
Storbritannien er en nation med fødselsveer. Pludselig diskuteres der politisk indhold i stedet for positioner, markeringer og taktiske krumspring.
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her