Annonce
Mad & Vin

Teknisk skole-drenge drømte om en michelinstjerne - og fik den

Seks dage efter at to aarhusianske kokke havde åbnet deres restaurant, kom Michelin på uanmeldt besøg. Nu er bookingsystemet brudt sammen.

Det var på forhånd ventet, at mesterkokken Wassim Hallal ville blive belønnet med en stjerne, men det var nok de færreste, der havde gættet på, at man også på den aarhusianske restaurant Gastromé kunne juble, da Michelin torsdag delte stjerner ud.

"Vi er rimeligt meget oppe at køre. Lige nu drikker vi champagne og krammer hinanden lidt mere, end vi plejer," siger den 36-årige Søren Jakobsen, der driver Gastromé sammen med den to år ældre Willam Jørgensen.

De to mødte hinanden på Teknisk Skole i Silkeborg. De to kammerater gik på kokkelinjen og gav hinanden håndslag på, at de ville drive en restaurant sammen. Dengang var de 16 og 17 år. Nu 20 år senere er de højst overraskende kommet med i den allerfineste gastronomiske elite.

Michelin-besøg efter seks dage

De har sammen drevet Restaurant Det Gamle Mejeri på Vilhelmsborg i 10 år, og for syv måneder siden åbnede de Gastromé i Rosensgade i Aarhus. Seks dage efter kom Michelin på uanmeldt besøg i restauranten.

"Det var fuldstændigt vanvittigt. Vi var på plads, da vi åbnede, men alligevel er vi meget overraskede og sindssygt glade og stolte. Det er helt vildt," siger Søren Jakobsen.

De to venner holdt lav profil, efter at de havde besøg af Michelin i august.

Det er et kæmpeklap på skulderen for os og vores hold. Vi er sindssygt stolte, men forretningsmæssigt kommer det ikke til at betyde noget.
Søren Jakobsen, , Kok og medejer af Gastromé
"Vi har selvfølgelig drømt om og håbet på det her, men vi har ikke troet på det, og vi har ikke villet lægge et unødigt stort pres på os selv og vores medarbejdere. Det har altid ligget til William og mig at holde hovedet nede. Der er ingen grund til at stikke det op unødvendigt," siger Søren Jakobsen.

Hvad kommer stjernen til at betyde for jer?

"Det er et kæmpeklap på skulderen for os og vores hold. Vi er sindssygt stolte, men forretningsmæssigt kommer det ikke til at betyde noget.

Michelinhysteriet satte dog allerede torsdag formiddag sit præg på den lille restaurant i Aarhus. Bookingsystemet brød sammen, og Søren Jakobsen kunne derfor ikke sige noget om, hvor mange bestillinger michelinstjernen havde genereret.

Prismæssigt ligger Restaurant i den billige ende af skalaen. På Gastromé kan man vælge mellem to menuer. Man kan vælge "halv gas" og få tre retter til 398 kr., eller man kan give den "fuld gas" og få syv retter til 689.

"Vores gæster er aarhusianere, der vil ud og spise godt, og vi har ikke tænkt os at sætte priserne op," siger Søren Jakobsen.

Seks stjerner i JP

Jyllands-Postens restaurantanmelder Tage Clausen gav i september 2014 Gastromé topkarakteren seks stjerner. Han betegnede restauranten som et sted, som Aarhus kan være stolt af:

"Som vi sad der i den lune sensommeraften i Aarhus Festuge og rekapitulerede aftenens restaurationsoplevelse, mens vi nød en kold fadøl på værtshuset overfor, var der ikke megen tvivl om, at vi skulle op på seks stjerner. Det er ellers en karakter, der er forbeholdt den absolut ypperste restaurantoplevelse, så det er ikke noget, som vi bare strør om os uden grundig overvejelse. Men her var der altså ikke tvivl. Aarhus har fået en ny seksstjernet restaurant."

Anmeldelse af Gastromé: En stjerneaften i Rosensgade

"Nu var der også en vis forventning knyttet til projektet, for det er erfarne restauratører, der står for det, nemlig Søren Jakobsen og William Jørgensen, der gennem en halv snes år har drevet restauranten Det Gamle Mejeri på Vilhelmsborg i Mårslet. Den vil de fortsat drive sideløbende med Gastromé i Aarhus. Som vi sad der og overvejede vores bedømmelse, drog vi sammenligning med andre restauranter i samme klasse i ind- og udland. Bortset fra kaviar og champagne som indledning til 350 kr. var der ingen ekstravagante råvarer, og der var ingen overdrevent kunstfærdige anretninger, men det hele var gedigent, veltillavet og først og fremmest gennemført velsmagende," lød det i anmeldelsen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
"Jeg er bare så glad"
Mesterkokken Wassim Hallal, Restaurant Frederikshøj, har fået en stjerne i den nye nordiske Michelins spiseguide. Men målet er flere stjerner, afslører kokken.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV
Annonce
Annonce
Byrådet i Aarhus giver undskyldning til fyrede teknik-medarbejdere
»Det er en uforbeholden undskyldning for forløbet i sagen og kulturen i afdelingen,« sagde borgmester Jacob Bundsgaard (S), da et samlet Aarhus Byråd undskyldte over for en gruppe fyrede medarbejdere i teknik og miljø. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her