Teknisk skole-drenge drømte om en michelinstjerne - og fik den

Seks dage efter at to aarhusianske kokke havde åbnet deres restaurant, kom Michelin på uanmeldt besøg. Nu er bookingsystemet brudt sammen.

Artiklens øverste billede
Søren Jakobsen og William Jørgensen fra aarhusianske Gastromé har god grund til at glæde sig over dagens Michelin-melding.

Det var på forhånd ventet, at mesterkokken Wassim Hallal ville blive belønnet med en stjerne, men det var nok de færreste, der havde gættet på, at man også på den aarhusianske restaurant Gastromé kunne juble, da Michelin torsdag delte stjerner ud.

"Vi er rimeligt meget oppe at køre. Lige nu drikker vi champagne og krammer hinanden lidt mere, end vi plejer," siger den 36-årige Søren Jakobsen, der driver Gastromé sammen med den to år ældre Willam Jørgensen.

De to mødte hinanden på Teknisk Skole i Silkeborg. De to kammerater gik på kokkelinjen og gav hinanden håndslag på, at de ville drive en restaurant sammen. Dengang var de 16 og 17 år. Nu 20 år senere er de højst overraskende kommet med i den allerfineste gastronomiske elite.

Michelin-besøg efter seks dage

De har sammen drevet Restaurant Det Gamle Mejeri på Vilhelmsborg i 10 år, og for syv måneder siden åbnede de Gastromé i Rosensgade i Aarhus. Seks dage efter kom Michelin på uanmeldt besøg i restauranten.

"Det var fuldstændigt vanvittigt. Vi var på plads, da vi åbnede, men alligevel er vi meget overraskede og sindssygt glade og stolte. Det er helt vildt," siger Søren Jakobsen.

De to venner holdt lav profil, efter at de havde besøg af Michelin i august.

Det er et kæmpeklap på skulderen for os og vores hold. Vi er sindssygt stolte, men forretningsmæssigt kommer det ikke til at betyde noget.

Søren Jakobsen, , Kok og medejer af Gastromé

Hvad kommer stjernen til at betyde for jer?

"Det er et kæmpeklap på skulderen for os og vores hold. Vi er sindssygt stolte, men forretningsmæssigt kommer det ikke til at betyde noget.

Michelinhysteriet satte dog allerede torsdag formiddag sit præg på den lille restaurant i Aarhus. Bookingsystemet brød sammen, og Søren Jakobsen kunne derfor ikke sige noget om, hvor mange bestillinger michelinstjernen havde genereret.

Prismæssigt ligger Restaurant i den billige ende af skalaen. På Gastromé kan man vælge mellem to menuer. Man kan vælge "halv gas" og få tre retter til 398 kr., eller man kan give den "fuld gas" og få syv retter til 689.

"Vores gæster er aarhusianere, der vil ud og spise godt, og vi har ikke tænkt os at sætte priserne op," siger Søren Jakobsen.

Seks stjerner i JP

Jyllands-Postens restaurantanmelder Tage Clausen gav i september 2014 Gastromé topkarakteren seks stjerner. Han betegnede restauranten som et sted, som Aarhus kan være stolt af:

"Som vi sad der i den lune sensommeraften i Aarhus Festuge og rekapitulerede aftenens restaurationsoplevelse, mens vi nød en kold fadøl på værtshuset overfor, var der ikke megen tvivl om, at vi skulle op på seks stjerner. Det er ellers en karakter, der er forbeholdt den absolut ypperste restaurantoplevelse, så det er ikke noget, som vi bare strør om os uden grundig overvejelse. Men her var der altså ikke tvivl. Aarhus har fået en ny seksstjernet restaurant."

"Nu var der også en vis forventning knyttet til projektet, for det er erfarne restauratører, der står for det, nemlig Søren Jakobsen og William Jørgensen, der gennem en halv snes år har drevet restauranten Det Gamle Mejeri på Vilhelmsborg i Mårslet. Den vil de fortsat drive sideløbende med Gastromé i Aarhus. Som vi sad der og overvejede vores bedømmelse, drog vi sammenligning med andre restauranter i samme klasse i ind- og udland. Bortset fra kaviar og champagne som indledning til 350 kr. var der ingen ekstravagante råvarer, og der var ingen overdrevent kunstfærdige anretninger, men det hele var gedigent, veltillavet og først og fremmest gennemført velsmagende," lød det i anmeldelsen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.