Her er maden, der øger fedtforbrændingen
Er du glad for at spise - fortvivl ikke. Her er seks gode råd til fødevarer, der sætter fart i fedtforbrændingen.
Føler du dig uoplagt - og begynder bukserne at stramme om taljen? Spis bl.a. mere fisk, koffein og mælk. Det kan øge kroppens forbrænding, fortæller det norske helsesite Din Side.
Mælk
Mælk indeholder meget kalcium, som mindsker fedtoptaget i tarmen. Flere kalorier ender altså i toilettet, og færre når ud i fedtcellerne, lyder forklaringen fra den svenske ernæringsekspert Fredrik Paulún, der har skrevet flere bøger om kost, sundhed og helse.
Mælk er ikke vejen til lynhurtigt fedttab, så er målet en lynslankekur, bør du finde en anden metode. Den langsomme vægtreduktion kan imidlertid være en fordel, fordi den betyder, at kroppen får tid til at tilpasse sig den nye vægt, lyder det fra den svenske helseekspert.
I sine studier har Paulún fudnet ud af, at personer med tilstrækkeligt kalciumindtag taber sig mellem fire og fem kilo om året.
Chili
Stærke krydderier giver høj forbrænding, og chili giver den bedste effekt. Ifølge et japansk-canadisk studie giver chili en øget mæthedsfornemmelse. I forsøget satte man to grupper til at spise mad med og uden chili. Resultatet var klart. Den gruppe, der have spist chili, følte mindre sult end kontrolgruppen.
Fed fisk
Fed fisk indeholder fedtsyrer, som øger mængden af enzymer, der nedbryder fedtet.
Vand
At drikke vand om morgenen kan sætte fut i fedtforbrændingen, viser et tysk studie. Forsøgspersonerne drak en halv liter vand på tom mave, og i løbet af 10 minutter blev stofskiftet øget med 30 pct., og fordøjelsen holdt sig jævn i halvanden time.
Kaffe
Koffeinindholdet i både kaffe og te bidrager til øget fedtforbrænding, men der skal ganske store mængder til. En amerikansk undersøgelse viser, at fire-fem kopper kaffe om dagen er nødvendigt, hvis man skal se en effekt.
Lav GI
Mad med langsomme kulhydrater hjælper os med at forbrænde fedt. Efter et måltid frigøres insulin, som er et hormon, som produceres i bugspytkirtlen. Hensigten er at fortælle alle cellerne i kroppen, at de skal optage sukker fra blodbanen. Jo mere sukker vi spiser, jo mere insulin må kroppen producere. Insulinet fremmer fedtoptagelsen. Mad med lav GI giver derfor bedre fedtforbrænding.