• For abonnenter

»Mange ville helt sikkert gå fra julebordet med en mindre flad fornemmelse, hvis de indførte et par plantebaserede retter«

Kødkritikerne bliver flere, og det er i stigende grad et tovtrækkeri at nå til enighed om, hvad der skal på spisebordet i julen. Veganeren Thomas Erex mener, at mange danskere vil have godt af at pifte december op med et par planteretter – også de mest inkarnerede kødspisere.

Artiklens øverste billede
Thomas Erex er veganer på ottende år og har haft held til at overbevise sin familie om at droppe kødet juleaften. Sådan burde flere gøre, mener han. Foto: Betina Garcia

Rapsolie sprøjter til alle sider, og den sydende lyd af råt kød, der møder stegepande, indtager køkkenet i Thomas Erex’ lejlighed.

Men ørerne bedrager, og det samme gør øjnene. Hvad der ligner en paneret rødspættefilet er noget ganske andet – en pastinak, der er skåret i lange trekanter, og som netop er taget ud af ovnen efter

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.