Madanmeldere overvejer at sprænge skalaen efter Noma-besøg

Noma overgår sig selv. Alt er unika - fra retterne over møblerne og servicet til arkitekturen, mener en anmelder.

Artiklens øverste billede
Kokken René Redzepi (i midten) under forberedelserne til åbningen af det nye Noma. Pausen på ca. et år har Noma brugt til at blive endnu skarpere, mener Søren Frank i sin anmeldelse i Berlingske. Arkivfoto: Jacob Ehrbahn

Den nye udgave af Danmarks verdensberømte restaurant Noma er mindst ligeså god, hvis ikke bedre, end den tidligere.

Det mener Berlingskes gastronomiske medarbejdere, Søren Frank og Svend Rasmussen.

Noma åbnede for nylig i nye lokaler nær Christiania i København. Og pausen på cirka et år har Noma anført af René Redzepi anvendt til at blive endnu skarpere. Det fastslår Søren Frank i sin anmeldelse under overskriften ”Noma overgår sig selv”.

Som del af et nyt koncept inddeler Noma året i tre sæsoner. Den første er havet, sommermånederne er helliget vegetariske retter, mens efteråret er vildtsæson.

Første ret er en ”velsmagende suppe af havsnegle”, og derefter rammer serveringerne bordet. Især med skaldyr. Store blåmuslinger, kolossale østers fra Limfjorden og hjertemuslinger blandt meget andet.

Hovedretten er en ”ekstremt velsmagende barbecue af torskehoved”.

- Det er også typisk Noma, at man går i en lang bue uden om den lette vej, som det ville have været at servere pighvar, søtunge, hummer og caviar, skriver Søren Frank.

- Det, vi får, er et biologisk studie i havet som spisekammer, en afsøgning af grænserne for, hvad der kan spises - og hvad der ikke kan - fra det våde element.

Ud over de i alt 68 kokke, som står for de udsøgte delikatesser, er der ros til Nomas sommelier, hvis matchninger mellem vin og mad sidder ”lige i skabet”.

De to gæster er enige om, at ”Noma endnu en gang har overgået sig selv: Alt er unika - fra retterne over møblerne og servicet til arkitekturen”.

Berlingske bedømmer oplevelsen til det maksimale antal stjerner.

Svend Rasmussen foreslår endda at sprænge skalaen og gå op på syv.

Det vil ifølge Søren Frank dog nok ikke glide ned hos redaktørerne på avisen, så det ender med seks stjerner ”med torsketunge op”.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.