Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Annonce
Mad & Vin

Sund hverdagsmad med Suzy Wengel: Sådan laver du favoritretten til hele familien hurtigt og nemt

Få tips til, hvordan du gør din hverdagsmad lidt mere lækker og sund.

FAKTA:

Suzy Wengel er en af Danmarks mest populære kostvejledere med sit Sense-program.

Hun har solgt flere end 200.000 bøger, holder foredrag om kost og livsstil og har mere end 114.000 følgere på Facebook og 23.000 følgere på Instagram. Hos Jyllands-Posten er hun en fast og populær blogger om kost og livsstil.

I denne serie madvideoer præsenterer Suzy Wengel kendte hverdagsretter med et sundt og lækkert twist, fra morgenmaden over frokosten og til aftensmaden.

Der er noget for alle aldre og til hele familien.

Læs mere om Suzy Wengel på hendes hjemmeside.

I denne video præsenterer Suzy Wengel sin udgave af en populær hverdagsret: Koteletter i fad - men på en lækker, sund og hurtig facon.

Koteletter i fad - i en ”onepot” udgave. Til den travle familie. Tilberedningstid: 80 minutter. Mængde: 8 personer. Bemærk: Retten kan spises over to til tre dage.

Opskrift:

3 porrer
200 g jordskokker
1 løg
4 fed hvidløg
200 g grønne bønner
2 røde peberfrugter
1 stor sød kartoffel
1 pakke bacon, 120 g
200 g brune ris
2 grøntsagsbouillonterninger
8 dl kogende vand
8 fadkoteletter
2 dl fløde
Peber

Tilbehør:

6 cherry tomater per portion
2 spsk. fraiche 5 % per portion
Basilikum

Fremgangsmåde:

Rens porrer og jordskokker for jord og skær dem i skiver. Skær løg og hvidløg i tern. Del bønner i tre og skær peberfrugt i strimler eller skiver. Skræl den søde kartoffel og skær den i grove stykker. Skær bacon i små stykker.
Kom porrer, løg, hvidløg, bønner, jordskokker og peberfrugt i bunden af et stort ovnfast fad. Fordel risene ovenpå og læg koteletter på. Slut af med sød kartoffel og bacon.
Opløs bouillonterningerne i vand og hæld det ovenpå retten sammen med fløde. Krydr med peber på toppen. Kom retten i ovnen i en time ved 200 grader.
Skær cherrytomaterne i halve.

Det bør der ligge på din tallerken:

To håndfulde grøntsager, en kotelet, en håndfuld ris og lidt væde fra retten. Dertil et par spiseskefulde fraiche. Pynt med tomater og basilikum.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen:

Håndfuld 1+(2): Porre, jordskok, løg, grønne bønner, peberfrugt, sød kartoffel, tomat
Håndfuld 3: Svinekød, bacon
Håndfuld 4: Ris
Fedt: Fløde
Mælkedressing: Fraiche 5 %
Smagsgivere: Hvidløg, bouillon, peber, basilikum

Tip: Du kan erstatte koteletter med andre former for kød eller fjerkræ. Hvis du er vegetar, kan du lave retten uden kød og spise edamamebønner eller kikærter til i stedet for.

577 kcal per portion

Kulhydrat: 41 g

Kostfibre: 7 g

Protein 36 g

Fedt: 29 g

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
TV
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her