<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her
15.10

Blog: Fem svampe om dagen: Kan de holde lægen væk?

Karen Lyager
Er du amatør, kan en svampejagt være lidt ligesom russisk roulette: Nogle svampe kan koste dig livet, mens andre kan beskytte dig mod dræbersygdomme.
01.10

Blog: 10 metoder til at få ekstra immunbonus af gåturene

Karen Lyager
Gåture er et rigtig godt valg, hvis du vil opbygge din modstandskraft bedst muligt før en vintersæson med bl.a. covid-19 i omløb. Især fordi gåture meget nemt kan kombineres med andre indsatser, der hjælper dit immunforsvar med at komme i topform.
02.06

Hyænemad: Spis hele dyret – og få glæde af al collagen i din mad

Karen Lyager
Så er der dømt snask på de nysprittede hænder: Nemlig mad, der kan gnaves, knuskes og slikkes op og forsyne kroppen med det vigtige protein collagen, som ellers var lige ved at forsvinde ud af vores moderne måder at spise på.
18.05

Blog: Undgå corona-sportsskader: Måske kan du spise dig mere træningsrobust

Karen Lyager
Kan man spise sig fri for skader? Mange sportsfolk og træningsentusiaster mener, at de bliver mere robuste af det særlige protein collagen, som Team Danmark skal til at teste på skadede eliteatleter. Spørgsmålet er særlig aktuelt i denne coronatid, hvor mange af os leger med ilden, fordi vi bevæger os mere, mindre eller helt anderledes, end vi plejer - og hungrer efter at komme rigtigt i gang igen.
06.04

Saboterer coronatanker din nattesøvn? Her er Chris MacDonalds otte bedste råd

Karen Lyager
Når vi mennesker føler os truet, plejer vi at finde trøst og styrke i hinandens selskab. Det må vi ikke lige nu. Det er med til at give angst og katastrofetanker større magt, ikke mindst om natten. Men Chris MacDonald, der har kæmpet med søvnløshed hele sit liv, har en strategi til at afbøde dem.
03.04

Blog: 10 sundhedsformidlere: Sådan holder vi os selv sunde under coronakrisen

Karen Lyager
Lige nu bliver landets sundhedsformidlere tæppebombet med spørgsmål fra bekymrede danskere, der søger råd om, hvordan de skal komme nogenlunde sunde gennem coronakrisen, både fysisk og mentalt – ud over at spritte hænder og holde afstand. Men hvilken strategi vælger de selv?
23.03

Eksempler fra min omgangskreds: 11 måder at reagere på i corona-kaos

Karen Lyager
Mange af os viser nye og mere ekstreme sider af os selv konfronteret med en usynlig virus, der truer alt det, vi kender, og gør os usikre, bekymrede og angst.
Se flere nyheder
Livsstil lige nu
Profil
Velkommen til min blog, der har som mål at gøre den nyeste sundhedsforskning brugbar og spiselig - bogstavelig talt - også i en travl hverdag.

Har du spørgsmål til mig eller forslag til emner, jeg skal tage op, så send dem endelig til karen.lyager@jppol.dk.
Redaktionen anbefaler

Blog: Propper du dig med proteiner? Her er 8 sandheder, du skal kende

Karen Lyager
Giver store bøffer i maven store bøffer på overarmen? Er protein trylleformularen, der kan gøre os slankere, stærkere og sundere? Alene ordet protein på en madvare sætter skub i salget af en række madvarer. Men er proteiner virkelig så vigtige? Eller er vi ramt af kollektiv forsyningsangst og spiser vi for mange?

Fagre nye bøfverden: Værsgo, rigtigt kød med ren samvittighed

Karen Lyager
Hvad vil du sige til at sætte tænderne i en oksebøf, der ER okse – uden at nogen ko har ladet livet, uden at belaste klimaet og uden at udfordre din egen sundhed? Det lyder som vild ønsketænkning, men du kan købe kødet i dit supermarked, før du ser dig om.

Kristine har tabt sig – men hvorfor?

Jens-Christian Holm er en rockstjerne på sit felt – flittigt brugt på tv og fast gæst på de store scener. Han er kendt som lægen, der får næsten alle børn til at tabe sig – og sådan sælger han sig selv. Men nu beskyldes han for at snyde på vægten.
Kulturarv på Kreta: Her skal du ikke tale for højt om nabobordet på restauranten
Pastelfarvede huse ligger som perler på en snor omkring det gamle havnebassin i Kretas Haniá. Den gamle by inden for bymuren er et minde om en tid, da byen var et af Middelhavets højdepunkter. I dag er byen en af de få i regionen, hvor man fortsat møder turister i gaderne. 
Se flere
Seniortendens: Flere og flere pensionister gør som Annie og Ivan Lilhauge og flytter hjemmefra
En tredjedel af alle fastboende i de danske sommerhuse er over 60 år. Sommerhuse har nemlig en rekreativ virkning og er ofte så renoverede, at de sagtens kan fungere som helårsbolig for pensionisterne, mener sociolog. Og så er det et oplagt coronaskjul for seniorerne. 
Se flere