18.05

Blog: Undgå corona-sportsskader: Måske kan du spise dig mere træningsrobust

Karen Lyager
Kan man spise sig fri for skader? Mange sportsfolk og træningsentusiaster mener, at de bliver mere robuste af det særlige protein collagen, som Team Danmark skal til at teste på skadede eliteatleter. Spørgsmålet er særlig aktuelt i denne coronatid, hvor mange af os leger med ilden, fordi vi bevæger os mere, mindre eller helt anderledes, end vi plejer - og hungrer efter at komme rigtigt i gang igen.
06.04

Saboterer coronatanker din nattesøvn? Her er Chris MacDonalds otte bedste råd

Karen Lyager
Når vi mennesker føler os truet, plejer vi at finde trøst og styrke i hinandens selskab. Det må vi ikke lige nu. Det er med til at give angst og katastrofetanker større magt, ikke mindst om natten. Men Chris MacDonald, der har kæmpet med søvnløshed hele sit liv, har en strategi til at afbøde dem.
03.04

Blog: 10 sundhedsformidlere: Sådan holder vi os selv sunde under coronakrisen

Karen Lyager
Lige nu bliver landets sundhedsformidlere tæppebombet med spørgsmål fra bekymrede danskere, der søger råd om, hvordan de skal komme nogenlunde sunde gennem coronakrisen, både fysisk og mentalt – ud over at spritte hænder og holde afstand. Men hvilken strategi vælger de selv?
23.03

Eksempler fra min omgangskreds: 11 måder at reagere på i corona-kaos

Karen Lyager
Mange af os viser nye og mere ekstreme sider af os selv konfronteret med en usynlig virus, der truer alt det, vi kender, og gør os usikre, bekymrede og angst.
19.02

Et nyttigt trick: Skrotter din krop proteinerne i plantebøffen?

Karen Lyager
Planterigets magiske makkerpar er nyttig at kende, hvis du skærer ned for kødet. Bønner, korn og grøntsager halter nemlig ofte bagud med vigtige aminosyrer, så kroppen ikke kan bruge deres proteiner helt lige så godt. Men kombinerer du råvarerne snedigt, kan du få proteinkvaliteten til at eksplodere.
09.10

Blog: 12 sygdomme, din krops mikrober kan bekæmpe – hvis du lokker dem med mad

Karen Lyager
Rod i tarmens mikrober hænger sammen med et utal af sygdomme, og listen bliver længere og længere. Men heldigvis tyder alt på, at vi dag for dag for dag bliver klogere på, hvordan vi med bl.a. vores mad kan hjælpe tarmens gode kræfter til magten og mindske risikoen for alverdens afskyelige diagnoser.
30.09

Blog: Spis mere af dette og hold din hjerne i topform

Karen Lyager
Hvem skulle have troet, at noget så almindeligt som groft rugbrød, havregrød eller en bønnesalat kan få din hjerne til stortrives?
Se flere nyheder
Livsstil lige nu

»Vi mennesker har brug for at være sammen«

En ny arkitektur- og bykvalitetspolitik for Aarhus er på vej. Den fokuserer blandt andet på medborgerskab, byliv og klimaæstetik, fortæller stadsarkitekt Stephen Willacy, der drømmer om, at den kommer til at ligge på kaffebordet hjemme hos alle aarhusianerne.
Forsiden lige nu
Profil
Velkommen til min blog, der har som mål at gøre den nyeste sundhedsforskning brugbar og spiselig - bogstavelig talt - også i en travl hverdag.

Har du spørgsmål til mig eller forslag til emner, jeg skal tage op, så send dem endelig til karen.lyager@jppol.dk.
Redaktionen anbefaler

Blog: Propper du dig med proteiner? Her er 8 sandheder, du skal kende

Karen Lyager
Giver store bøffer i maven store bøffer på overarmen? Er protein trylleformularen, der kan gøre os slankere, stærkere og sundere? Alene ordet protein på en madvare sætter skub i salget af en række madvarer. Men er proteiner virkelig så vigtige? Eller er vi ramt af kollektiv forsyningsangst og spiser vi for mange?

Fagre nye bøfverden: Værsgo, rigtigt kød med ren samvittighed

Karen Lyager
Hvad vil du sige til at sætte tænderne i en oksebøf, der ER okse – uden at nogen ko har ladet livet, uden at belaste klimaet og uden at udfordre din egen sundhed? Det lyder som vild ønsketænkning, men du kan købe kødet i dit supermarked, før du ser dig om.

Kristine har tabt sig – men hvorfor?

Jens-Christian Holm er en rockstjerne på sit felt – flittigt brugt på tv og fast gæst på de store scener. Han er kendt som lægen, der får næsten alle børn til at tabe sig – og sådan sælger han sig selv. Men nu beskyldes han for at snyde på vægten.
Bolig
Den kontrollerede by – får vi friheden tilbage?
Forårets nedlukning af byens butikker, caféer og øvrige aktiviteter har vist os en anden side af byen end den, vi kender og kendte. Nu ligger der et stort arbejde foran os for at genskabe den aktive by, og kampen de nye regler og konventioner i byrummet er i fuld gang. 
Se flere
Nyt tv? Tre stjernekøb - og fem apparater til en rigtig god pris
Den 2. juni kan dit tv gå i sort, hvis det er koblet på det gamle antennesignal. Det er den perfekte anledning til at opgradere til et helt nyt og moderne tv. Vi har testet tre tv'er, som er noget af det bedste, producenterne kan levere lige nu, og desuden får du et bud på fem apparater til en god pris med sidste års teknologi. 
Se flere
Den kontrollerede by – får vi friheden tilbage?
Forårets nedlukning af byens butikker, caféer og øvrige aktiviteter har vist os en anden side af byen end den, vi kender og kendte. Nu ligger der et stort arbejde foran os for at genskabe den aktive by, og kampen de nye regler og konventioner i byrummet er i fuld gang. 
Se flere