02.06

Hyænemad: Spis hele dyret – og få glæde af al collagen i din mad

Karen Lyager
Så er der dømt snask på de nysprittede hænder: Nemlig mad, der kan gnaves, knuskes og slikkes op og forsyne kroppen med det vigtige protein collagen, som ellers var lige ved at forsvinde ud af vores moderne måder at spise på.
18.05

Blog: Undgå corona-sportsskader: Måske kan du spise dig mere træningsrobust

Karen Lyager
Kan man spise sig fri for skader? Mange sportsfolk og træningsentusiaster mener, at de bliver mere robuste af det særlige protein collagen, som Team Danmark skal til at teste på skadede eliteatleter. Spørgsmålet er særlig aktuelt i denne coronatid, hvor mange af os leger med ilden, fordi vi bevæger os mere, mindre eller helt anderledes, end vi plejer - og hungrer efter at komme rigtigt i gang igen.
06.04

Saboterer coronatanker din nattesøvn? Her er Chris MacDonalds otte bedste råd

Karen Lyager
Når vi mennesker føler os truet, plejer vi at finde trøst og styrke i hinandens selskab. Det må vi ikke lige nu. Det er med til at give angst og katastrofetanker større magt, ikke mindst om natten. Men Chris MacDonald, der har kæmpet med søvnløshed hele sit liv, har en strategi til at afbøde dem.
03.04

Blog: 10 sundhedsformidlere: Sådan holder vi os selv sunde under coronakrisen

Karen Lyager
Lige nu bliver landets sundhedsformidlere tæppebombet med spørgsmål fra bekymrede danskere, der søger råd om, hvordan de skal komme nogenlunde sunde gennem coronakrisen, både fysisk og mentalt – ud over at spritte hænder og holde afstand. Men hvilken strategi vælger de selv?
23.03

Eksempler fra min omgangskreds: 11 måder at reagere på i corona-kaos

Karen Lyager
Mange af os viser nye og mere ekstreme sider af os selv konfronteret med en usynlig virus, der truer alt det, vi kender, og gør os usikre, bekymrede og angst.
19.02

Et nyttigt trick: Skrotter din krop proteinerne i plantebøffen?

Karen Lyager
Planterigets magiske makkerpar er nyttig at kende, hvis du skærer ned for kødet. Bønner, korn og grøntsager halter nemlig ofte bagud med vigtige aminosyrer, så kroppen ikke kan bruge deres proteiner helt lige så godt. Men kombinerer du råvarerne snedigt, kan du få proteinkvaliteten til at eksplodere.
09.10

Blog: 12 sygdomme, din krops mikrober kan bekæmpe – hvis du lokker dem med mad

Karen Lyager
Rod i tarmens mikrober hænger sammen med et utal af sygdomme, og listen bliver længere og længere. Men heldigvis tyder alt på, at vi dag for dag for dag bliver klogere på, hvordan vi med bl.a. vores mad kan hjælpe tarmens gode kræfter til magten og mindske risikoen for alverdens afskyelige diagnoser.
Se flere nyheder
Forsiden lige nu

Kronik: »Vi vil ikke have flere tyskere ind i landet«

Jacob Topsøe , Klaus Schulte
Den dansk-tyske grænse ville i dag efter alt at dømme have ligget sydligere, hvis ikke flertallet på Christiansborg havde næret en dyb mistro til efterkrigstidens Tyskland.
Profil
Velkommen til min blog, der har som mål at gøre den nyeste sundhedsforskning brugbar og spiselig - bogstavelig talt - også i en travl hverdag.

Har du spørgsmål til mig eller forslag til emner, jeg skal tage op, så send dem endelig til karen.lyager@jppol.dk.
Redaktionen anbefaler

Blog: Propper du dig med proteiner? Her er 8 sandheder, du skal kende

Karen Lyager
Giver store bøffer i maven store bøffer på overarmen? Er protein trylleformularen, der kan gøre os slankere, stærkere og sundere? Alene ordet protein på en madvare sætter skub i salget af en række madvarer. Men er proteiner virkelig så vigtige? Eller er vi ramt af kollektiv forsyningsangst og spiser vi for mange?

Fagre nye bøfverden: Værsgo, rigtigt kød med ren samvittighed

Karen Lyager
Hvad vil du sige til at sætte tænderne i en oksebøf, der ER okse – uden at nogen ko har ladet livet, uden at belaste klimaet og uden at udfordre din egen sundhed? Det lyder som vild ønsketænkning, men du kan købe kødet i dit supermarked, før du ser dig om.

Kristine har tabt sig – men hvorfor?

Jens-Christian Holm er en rockstjerne på sit felt – flittigt brugt på tv og fast gæst på de store scener. Han er kendt som lægen, der får næsten alle børn til at tabe sig – og sådan sælger han sig selv. Men nu beskyldes han for at snyde på vægten.
Roadtrip på Vestkysten: Oplev det salte, rå Vesterhav og det liv, der rundes af havet
Hvis du følger Vestkysten fra Esbjerg til Hirtshals i bil, kommer du helt tæt på den vilde natur og upolerede kultur, som kendetegner det forblæste område. Langs ruten kan man stoppe op i både livlige fiskerihavne og klassiske badebyer. 
Se flere