<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
14.10

Sundhedsbloggen: Stol på din mavefornemmelse, siger lægerne. Men kan man stole på en mave i oprør?

Karen Lyager
At nå til bunds i, hvorfor ens mave og tarm går amok over helt almindelige, såkaldt sunde madvarer, kræver stor tålmodighed, for lægevidenskaben kan ikke altid give et facit. Mærk selv efter, siger de eksperter, som jeg håbede kunne levere svaret. Men tør jeg det? Det er et svært puslespil at få styr på en irritabel tarm – og jeg mangler brikker!
08.10

Sundhedsbloggen: Får du luft i maven af brød? Forskerne er på sporet af nye maveskurke. Og de er bekymrede

Karen Lyager
Gluten plejer at blive udråbt som ballademager nr. 1 i brød & co, men også andre bestanddele af korn kan udfordre os, ikke mindst den million danskere, der lider af irritabel tarm. Forskere frygter, at særlige proteiner i korn kan bane vej for mere alvorlige sygdomme. Hvordan kan vi få sund nydelse ud af vores brød og slippe for problemerne? Her er en række gode råd.
08.04

Blog: Segnefærdig af træthed? Ny kostretning kan måske give energien tilbage

Karen Lyager
Efter et coronaforløb oplever titusindvis af danskere en nærmest lammende træthed. Her er en læges bud på, hvordan man kan forsøge at tage brodden af udmattelsen, nemlig med en ny kostretning, mito, der fyrer op under cellernes små energifabrikker. Metoden er også en god nyhed mod andre typer træthed.
Profil
Velkommen til min blog, der har som mål at gøre den nyeste sundhedsforskning brugbar og spiselig - bogstavelig talt - også i en travl hverdag.

Har du spørgsmål til mig eller forslag til emner, jeg skal tage op, så send dem endelig til karen.lyager@jppol.dk.
Redaktionen anbefaler

61 deodoranter under lup: 16 af dem skal du holde dig fra

Du risikerer at komme til at give dig selv en uhensigtsmæssig cocktail af hormonforstyrrende stoffer, hvis flere af dine hygiejneprodukter rummer visse stoffer. Her kan se resultatet af en omfattende deodoranttest, JP har fået adgang til.
Stjerneregn til ny iPhone: »Stort set perfekt«
Batterilevetiden, som har været en af iPhones største svagheder, er nu blandt dens største styrker, og der er samtidig sket enorme forbedringer i skærm og kamera. iPhone 13 Pro Max er en overordentlig god mobil. 
Se flere