Det er aldrig for sent at lære nyt

Et ægtepar fra Vejle begyndte at spille golf som 62-årige. 18 år senere deltager de i Danmarksmesterskabet for Ældre Sagen.

Artiklens øverste billede
Som golfspiller kommer man i tæt kontakt med naturen. Her oplever Bent Hedegaard dog, at naturen også kan gøre det vanskeligt at få ram på den lille bold. Foto: Leif Laursen

Flot. Godt spillet. Åh, for pokker, nu røg den i vandet.« Følelserne får frit spil denne herlige majdag på Samsø, hvor vi er med til en af de indledende runder af Danmarksmesterskabet i golf for Ældre Sagens medlemmer. Selv om spillerne er kommet over deres grønne ungdom, er engagementet stort. Deltagernes ansigter og udbrud udstråler i høj grad de glæder og ærgrelser, som er indbygget i golfspillet.

På fem andre danske øer lyder der på samme tid sandsynligvis lige så mange udbrud. Denne dag spilles der nemlig indledende runder på de seks øer Bornholm, Langeland, Fanø, Als, Lolland og Samsø. De bedste, eller måske heldigste, fra de indledende runder kvalificerer sig til finalestævnet, der finder sted på Bornholm til september.

Lyden af bolden, der falder i hullet, er sød musik for en golfspiller. Her følger Ebba Hedegaard spændt, om det skal lykkes for makkeren og ægtemanden Bent. Foto: Leif Laursen

Blandt deltagerne på Samsø er ægteparret Ebba og Bent Hedegaard fra Vejle på henholdsvis 79 og 80 år. De havde aldrig rørt en golfkølle, da de gik på efterløn som 62-årige. Nu er golf blevet en stor del af deres liv, de spiller mindst to gange om ugen. Også på rejser til udlandet har de ofte golfudstyret med.

Golf som socialt samlingspunkt

»En dag så vi et tilbud om et prøvemedlemskab i Jelling, som vi sagde ja tak til.«

Fra den dag var ægteparret Hedegaard solgt, de blev straks bidt af spillet og ikke mindst det sociale liv, som seniorafdelingerne i landets mange golfklubber er så gode til.

»Hver onsdag og fredag er vi optaget,« fortæller Ebba og Bent Hedegaard.

»Her er der nemlig seniorgolf i Jelling Golfklub, og det misser vi nødigt.«

Mellem 50 og 70 spillere møder op hver af de to dage, hvor deltagerne efter runden på golfbanen samles i klubhuset og diskuterer dagens bedrifter.

Seniorklubberne i Jelling arrangerer også udflugter til andre golfbaner, hvor de ud over de fremmede udfordringer nyder en frokost og eventuelt ser på egnens attraktioner.

Senest har seniorgolferne i Jelling haft en velgørende golfturnering, ”Slå et slag”, hvor de 58 deltagere gennem deres indskud bidrog med 16.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse.

Ofte er køllerne med

Når ægteparret Hedegaard bevæger sig rundt i ind- og udland er golfkøllerne ofte en del af bagagen.

»Vi har venner i andre egne af landet,« beretter Bent Hedegaard.

»Når vi besøger dem, mødes vi ofte på den lokale golfbane og dyster, inden vi tager hjem og nyder hinandens selskab. Vi har også med stor fornøjelse haft golfudstyret med på rejser til England og Thailand.«

Vi har også med stor fornøjelse haft golfudstyret med på rejser til England og Thailand.

Bent Hedegaard, , golfspiller

»Seniorer er lige så ambitiøse som alle andre golfspillere. Vi bliver også irriterede, når spillet ikke fungerer,« siger Ebba Hedegaard.

Det sociale liv spiller også en stor rolle for mange golfspillere. Her er det deltagerne ved DM for Ældre Sagens medlemmer, der flokkes om frokosten efter turneringen på Samsø. Foto: Leif Laursen

»Derfor har vi gennem vores lokale træner arrangeret fælles seniortræning, hvor vi kan forbedre vores færdigheder.«

Seniorer er lige så ambitiøse som alle andre golfspillere. Vi bliver også irriterede, når spillet ikke fungerer.

Ebba Hedegaard, , golfspiller

Også Ebba og Bent Hedegaard nyder de omkring 10 kilometer, som en golfrunde på 18 huller byder på. Ud over gåturen skal man trække eller skubbe sin golfvogn. Her kan en lille batteridrevet elmotor gøre strabadserne nemmere. Da ægteparret Hedegaard fyldte 75, blev de enige om, at nu måtte det være tilladt at forære hinanden en golfvogn med hjælpemotor.

At golf er god motion er for længst slået fast. Svenske undersøgelser viser, at golfspillere i gennemsnit lever fem år længere end andre.

Første DM i Ældre Sagen

Ideen til et Danmarksmesterskab i golf for Ældre Sagens medlemmer er fostret på Bornholm. Her prøvede man sidste år et lokalt ø-mesterskab, som blev en så stor succes, at man besluttede at forsøge med et mesterskab for hele landet. For at sikre økonomien kontaktede man det lokale Rederiet Færgen, der er hovedsponsor for turneringen. Her finder vi også forklaringen på, hvorfor de indledende runder alle er placeret på de øer, hvortil rederiet sejler. Deltagerbetalingen har kunnet holdes på 100 kr. for spil og en efterfølgende frokost. Andre sponsorer står bag det flotte udbud af præmier i turneringen.

Bernt Hansen, der selv er ivrig golfspiller, og som har en fortid i rejsebranchen, har været hovedmanden i det praktiske arrangement og står ligeledes for turneringstilrettelæggelsen.

»Indtil videre har arrangementet været en stor succes,« fortæller Bernt Hansen.

»Når finalerne på Bornholm er afviklet til september, sætter vi os ned og afgør, om mesterskaberne skal gentages til næste år.«

Læser du med fra mobilen, så se flere billeder her.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.