Annonce
Livsstil

”Kvinder vil overhale mænd på alle områder”

Forretningsverdenen er ved at indse, at kvinderne ikke er til at komme udenom.

Flere virksomheder er ved at få øjnene op for, at kvinder er kapitalstærke og står for 80 pct. af familiens købsbeslutninger. Foto: ALT for damerne

Kvinder får højere uddannelser, hiver store lønningsposer hjem hver måned og står for 80 pct. af familiens købsbeslutninger.

Fakta
  • Womenomics er synonym for det voksende, økonomiske potentiale, kvinder repræsenterer. Enkelte steder også omtalt som ”sheconemy”.
  • Begrebet womenomics stammer fra en rapport, som bilfirmaet Chrysler udarbejdede i 1995, hvori det redegjorde for den købekraft, kvinderne allerede dengang repræsenterede for Chrysler.
  • The Economist skrev i 2006: ”Forget China, India and the internet: ecomomic growth is driven by women.”

Det har flere virksomheder endelig fået øjnene op for, og de øver sig nu i at tænke som kvinder. Fænomenet ”Womenomics” er udpeget som en megatrend, der vil revolutionere forretningsverdenen, og er så småt ved at slå igennem i Danmark.

Læs også på ALTfordamerne.dk: Sådan kickstartede tv-værten sin karriere

Anne-Mette Michaelsen er medstifter af House of Womenomics – det første internationale videnshus i Skandinavien med hovedfokus på womenomics – og kalder det nye fokus på kvinder og økonomi for ”en arbejdsmarkedsrevolution med kæmpe konsekvenser”.

– Det er ikke bare en lille hyggelig ting, der sker nu. Alt tyder på, at kvinder i løbet af de kommende årtier kommer til at overtage verden, kvinder vil overhale mænd på alle områder, der er et kæmpe pres for at få kvinder frem i ledelse – det kan kun gå én vej. Selvom vi lige nu taler mest om ligestilling, og om at kvinder ikke kommer til tops, må man konstatere, at den store, brede masse af kvinder i stigende grad tjener deres penge selv, og det gør dem mere og mere kapitalstærke, siger Anne-Mette Michaelsen til ALT for damerne.

Læs også på ALTfordamerne.dk: Tab op til 10 kilo med disse nye kure

Hun mener, at mange af landets virksomheder hidtil har haft skyklapper på, når det kommer til kvinder:

– Erhvervslivet har i høj grad overset, hvor stor økonomisk indflydelse kvinder har. Især i mandebrancher, hvis produkter er baseret på teknik og gadgets, har produktudviklingen og markedsføringen været udviklet af mænd, til mænd og for mænd. Og selvom man ved, at kvinder eksempelvis også køber biler, så har man simpelthen overset dem, siger Anne-Mette Michaelsen, der næste år udgiver bogen ”Tænk som en kvinde – og tjen flere penge!” sammen med Benja Stig Fagerland.

Men en ting det i hvert fald ikke handler om for virksomhederne er, at gøre deres produkter mere ”pink”, mener Anne-Mette Michaelsen.

– En af de største misforståelser inden for markedsføring til kvinder er netop at lave et produkt pink og komme swarovski-krystaller på. En pink strategi er som udgangspunkt en fiasko, for kvindelige forbrugere er kræsne og lader sig ikke spise af med produkter, der bare er tilføjet en dekorativ detalje. Det handler om at tænke kvinders præferencer ind i hele forretnings- og produktudviklingen, og rammer man markedet med det helt rigtige produkt til kvinder, kan det være begyndelsen på en stor salgssucces.

Læs også på ALTfordamerne.dk: 9 tip til en flad mave

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Mad & Vin
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her