*

Teater

Kritik fra publikum fører til totalrenovering af Østre Gasværk

Teatret har indsamlet knap 40 mio. kr. efter kritik af stolerækkerne.

Teatret Østre Gasværk har rejst 38 mio. kr. i fondsmidler til modernisering af scenerummet. Beløbet er kulminationen på fire års arbejde, fortæller teaterchef Pia Jette Hansen. Hun tilføjer, at indsamlingen begyndte for fire år siden som følge af den kritik, teatret gennem de senere år har modtaget fra publikum.

»Vi har fået mange henvendelser fra publikum om, at man sidder dårligt på vores stole. Det har vi taget alvorligt,« siger hun.

De løb med Årets Reumert...

Publikum har især brokket sig over smerter i deres kultiverede bagdele efter lange, episke forestillinger.

»Og det er klart, at når vi sætter en forestilling som ”Jordens søjler” op, der varer tre timer, skal publikum selvfølgelig også sidde godt,« siger Pia Jette Hansen.

Teatrets nuværende indretning har stået uændret siden 1980’erne. De nedslidte sæder var også årsagen til, »at man fra fondenes side har set det som det rigtige tidspunkt at investere på,« vurderer hun.

Publikums kritik har samtidig gået på vanskelighederne ved at nå op på teatrets bagerste rækker. Noget, der også vil blive løst med de nye, fleksible tribuner, som kan tilpasses den enkelte forestilling, forsikrer Pia Jette Hansen.

Aarhus tænker vildt og høster hæder

Men nye sæder er ikke det eneste mål med de knap 40 mio. kr. Den gamle gasbeholder på Østerbro i København forsynes med en såkaldt ”edderkop” til lamper og scenografi, der samtidig vil give teatergæsterne større udsyn i rummet, end de har haft hidtil. Selve scenen får også en overhaling, der betyder, at man fremover kan spille »hele vejen rundt«.

»Vi kan i virkeligheden spille som i en arena,« siger Pia Jette Hansen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce
Teater
Annonce
På den anden side
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her