Teater

Kim Larsen-klassiker sættes op som musical

Tivoli lægger i 2018 scenegulv til en af de største danske biografsucceser nogensinde.

Filmen "Midt om Natten" er blevet en filmklassiker og er med 922.000 solgte biografbilletter blandt de mest sete danske biograffilm. Til foråret kan den også ses som musical.

Filmklassikeren "Midt om natten", der handler om frihedsdrømme, kærlighed og et spirende oprør i 80'ernes København, kan i foråret 2018 opleves som musical. Det afslører Tivoli i en pressemeddelelse.

Albummet og filmen "Midt om natten":

Med 650.000 solgte eksemplarer er Midt om natten det bedst sælgende danske album.

I gennemsnit har hver 10. dansker et eksemplar af pladen stående hjemme på hylden.

Salgstallet svarer til 33 platincertifikater, hvilket er noget nutidens musikere kan kigge langt efter.

Filmen Midt om natten, der havde premiere året efter udgivelsen af pladen, er inspireret af de musikalske fortællinger på albummet.

I filmen medvirker udover Kim Larsen nogle af datidens mest populære skuespillere som Erik Clausen, Allan Olsen, Frits Helmuth, Poul Bundgaard, Ove Sprogøe, Birgitte Raaberg og Buster Larsen.

Midt om natten er blevet en filmklassiker og er med 922.000 solgte biografbilletter blandt de mest sete danske biograffilm.

Da Kim Larsen sidst optrådte i Tivoli i 2016 til Fredagsrock blev portene lukket og tusindvis af fans måtte desværre gå forgæves.

Musicalen får premiere d. 15. marts - 35 år efter, at Kim Larsen udsendte albummet, som blev en stor succes blandt danskerne. Samtidig skal musicalen markere Tivolis 175-års fødselsdag.

"Midt om natten", som musicalen også kommer til at hedde, bliver med afsæt i det originale filmmanuskript af Kim Larsen, Erik Balling og Henning Bahs men i en nutidig musicalversion. Ud over kendte numre fra Midt om natten-albummet, kan publikum også høre andre af Kim Larsens og Gasolins store hits, eksempelvis "Kvinde Min", "Rita", "Rabalderstræde" og "Tarzan Mamma Mia".

Guld til Kim Larsen for nyt album

»Sjældent har et dansk album og en dansk spillefilm ramt den danske folkesjæl med samme urkraft som Midt om natten. Både album og film er i dag fuldblodsklassikere i Danmark, og Kim Larsens mange hits har fået en helt særlig plads i danskernes hjerter. Flere generationer danskere kan nynne med på både Haveje, Susan Himmelblå og Midt om natten, og vi synes at dette ikoniske værk er som skabt til en ny stor musicalversion med hele udtrækket,« forklarer Tivolis underdirektør, Nikolaj Koppel og executive kreativ Producent Thomas Langkjær i pressemeddelelsen.

Anmelderros til album: Kim Larsens gamle opskrifter virker

Hvem, der får rollerne som Benny, Arnold, Susan Himmelblå, Spacy og co. i musicalen, ligger endnu ikke fast, og det offentliggøres derfor først senere på året. Men holdet af skuespillere bevæger sig over 25 personer, og derudover vil der på scenen også være et stort orkester.

Den Reumert-vindende sceneinstruktør, Heinrich Christensen, bliver instruktør og manuskriptforfatter.

Billetsalget startede tirsdag kl. 10.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce
Teater
Annonce
På den anden side
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her