*

Musik

Orkestermedlemmer fra Rolling Stones giver jazzkoncerter i København

Medlemmer fra Rolling Stones giver tre jazzkoncerter i Vester Voldgade i forbindelse med koncert i Parken.

Når rockikonerne fra Rolling Stones giver koncert i Parken tirsdag bliver det ikke de eneste koncerter, bandet giver i København. I forbindelse med koncerten spiller medlemmer fra det verdenskendte band nemlig tre intime jazzkoncerter på et spillested i Vester Voldgade.

Det skriver Politiken, der har talt med folkene bag jazzklubben Hotel Danmark. Tirsdag kl. 9 har Politiken opdateret historien med information om, at arrangøren ICO Concerts, der står bag Rolling Stones-koncerten i Parken den 3. oktober, har meddelt, at koncerten på jazzklubben er med medlemmer fra The Rolling Stones' orkester.

Hverken Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood eller Charlie Watts vil altså optræde på Niels Lan Dokys jazzklub.

Jazzklubben er ejet af Niels Lan Doky, der mødte Rolling Stones i forbindelse med jazzfestivalen i København i 2014. Derfor kontaktede de ham tidligere på ugen for at høre, om de kunne spille på hans jazzklub.

Det var kort varsel, tænkte han.

- Men hvad' fa'en. Det skulle vi jo nok kunne finde ud af, siger Niels Lan Doky til Politiken.

Koncerterne vil blive afholdt onsdag, torsdag og fredag i den kommende uge. Selv om der er tale om Rolling Stones, så fastholder jazzklubben sin billetpris på 295 kroner.

- Vi har en filosofi om, at det altid er den samme pris. Vi vil gerne vise, at det er altid er højkvalitetsjazz her hos os. Vi vil ikke have vores gæster til at tro, at der en kvalitetsforskel på de musikere, vi booker, siger Niels Lan Doky til Politiken.

Da der allerede var planlagt koncerter i klubben får dem, der har købt billet til dem, tilbuddet om at beholde deres billetter eller få dem flyttet.

- Og få en drink for ulejligheden, siger jazzklubejeren.

Rolling Stones-koncert i Parken bliver en dyr fornøjelse for publikum

Trods et par hektiske døgn skulle alt nu være på plads for Niels Lan Doky og klubben.

- Jazzmusikere er generelt meget afslappede og vant til at improvisere. Jeg plejer at sige, at 98 procent af noderne er ren improvisation.

- Så vi er helt vant til at navigere i det uforudsigelige, og den ånd deler Rolling Stones medlemmerne. Så det tager jeg med ro, siger Niels Lan Doky til Politiken.

Rolling Stones, der består af Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts og Ronnie Wood, er i Danmark som del af turnéen "Stones - No Filter".

The Stones, som bandet også kaldes, har på verdensplan solgt flere end 200 millioner album. Det seneste år har de haft succes med albummet "Blue & Lonesome" og har ligget i toppen af hitlister i 15 lande.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Annonce
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her