Musik

Danske medier går i fælles front mod dansk succesband

To medier blev nægtet akkreditering til Volbeats udsolgte koncert i Parken. Det går mod dansk anmeldervirksomhed, mener mediechefer.

Volbeat i Boxen i Herning, oktober 2016. Foto: Tobias Nicolai Kvist Larsen

Seks danske medier truer nu en af dansk musiks største succeser i nyere tid, metal-bande Volbeat, med at udeblive fra fremtidige koncerter.

Det sker i et brev stilet direkte til Volbeats mangement. Baggrunden er, at to medier blev nægtet akkreditering ved Volbeats udsolgte koncert i Parken i København den 26. august. Det drejede sig om Ekstra Bladet og metalsitet Devilution.

De seks mediechefer, der er gået sammen i en henvendelse til Volbeat kommer foruden fra de to nævnte medier fra Berlingske, Politiken, BTMX og Jyllands-Posten.

De rejser i fællesskab en kritik mod Volbeats selektive behandling  af medierne, da de mener, at de to afviste mediers arbejdsbetingelser  på stedet blev gjort ringere end andre mediers, både hvad angik fysiske forhold og vilkår for at sende stoffet hurtigt hjem til redaktionerne.

”Da dette er sket i kølvandet på kritiske anmeldelser fra de pågældende medier, betragter vi overnævnte som en frasortering baseret på anmeldelsernes indhold, hvilket vi naturligvis tager afstand fra,” hedder det i brevet.

De seks chefer skriver, at de fremover forventer, at ”alle medier” bliver behandlet ens.

Enten bliver alle akkrediteret, eller også får alle nej til akkreditering.

Hvis det ikke sker, så vil medierne i fællesskab undlade at anmelde koncerterne. Anmeldervirksomhed i Danmark skal være fri og uafhængig, fastslår de seks medier i brevet.

I Ekstra Bladet bliver chefredaktør Karen Bro spurgt til, om medierne ikke bare skal snuppe en tudekiks og selv betale for de koncertbilletter, som de har brug for:

”Der er ikke nogen, der tuder her, og vi kan sagtens selv betale, hvilket vi også har gjort flere gange. Men hvis de medier, der anmelder kritisk, efterfølgende får dårligere arbejdsvilkår med ringere mulighed for f.eks. at sende hjem til redaktionerne, så kommer vi ud på en glidebane, hvor anmeldervirksomhed i dansk presse ikke er så fri og uafhængig, som vi ønsker, den skal være.”

Volbeat har stor succes i Danmark, men derudover også i blandt andet det øvrige Skandinavien, i Tyskland og i USA.

Den danske gruppe med Michael Poulsen i spidsen har solgt flere millioner album og er i gang med sin hidtil største turné i Europa. I USA er Volbeat blevet en succes som både live- og albumband.

Volbeat havde på et tidspunkt både et dansk og et udenlandsk management. Men nu er det udelukkende det store internationale managementselskab Q Prime, der styrer Volbeats forretning. Store rockbands som Metallica og Muse hører også hjemme hos Q Prime.

JP
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her