Musik

Outlandish går i opløsning efter 20 år sammen

Efter fem studiealbums og solide aftryk på de danske hitlister trækker hiphop-gruppen Outlandish stikket og går hvert til sit.

Outlandish gav koncert på Skanderborg Festival i 2013. Arkivfoto: Martin Lehmann

Du kender dem for hits som »Aicha« og »Guantanamo« fra 2002 og gennembrudssinglen »Walou« fra 2000.

De seneste år har der dog været mere stille omkring hiphop-gruppen bestående af de tre barndomsvenner fra Brøndby Strand.

Og nu har Outlandish endeligt besluttet at sætte punktum for en 20 år lang karriere og gå hver til sit. Nyheden blev offentliggjort på bandets Facebookside mandag.

Albums:
  • Outland's Official, 2000
  • Bread & Barrels of Water, 2002
  • Closer Than Veins, 2005
  • Sound of a Rebel, 2009
  • Warrior // Worrier, 2012
»Det er tid for os til at komme videre. Vi er blevet velsignet med en 20 år lang og smuk karriere. Vi har mødt så mange mennesker, set så mange steder og oplevet så meget,« skriver de blandt andet i opslaget.

Outlandish-medlemmerne Isam Bachiri, Lenny Martinez og Waqas Qadri mødtes som nævnt i Brøndby Strand, hvor de knyttede bånd i begyndelsen af 1990'erne.

Outlandish-sanger har indtalt Koranen på dansk

Navnet »Outlandish« blev valgt i 1997, men det store gennembrud kom først med radiohittet »Walou« fra 2000. Siden tog karrieren fart, og gruppen turnerede flittigt op gennem 00'erne med flere albumudgivelser. Den seneste plade »Warrior // Worrier« kom på gaden i 2012.

Nu er trioen nået til vejs ende, lyder det.

»I vores hjerter ved vi bare, at det er på tide at stede bandet til hvile og gå videre med andre ting hver for sig. 20 år er lang tid, og vi føler, at lige nu har vi ikke mere at give som Outlandish,« skriver medlemmerne, som dog er hurtige til at understrege, at ingen ved, hvad fremtiden bringer.

Hverken når det kom til religion eller politik har gruppen været bleg for at indtage markante standpunkter eller blande sig i aktuelle emner i samfundet.

Ej heller har karrieren været uden kontroverser. Eksempelvis har bandet fået opmærksomhed for at kræve alkoholforbud ved koncerter på grund af to af medlemmernes muslimske tro, og under Muhammed-krisen i 2006 kritiserede Isam Bachiri daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) for at have håndteret sagen forkert ved for det første at være for langsom til at reagere og for det andet ved ikke at give en officiel undskyldning til en række ambassadører fra muslimske lande.

Outlandish-medlem bryder tavsheden

Sideløbende med Outlandish-turnéerne har både Waqas Qadri og Isam Bachiri – som Isam B – haft soloprojekter. Sidstnævnte gjorde sig for eksempel særligt bemærket med sin nyfortolkning af H.C. Andersens »I Danmark er jeg født« fra 2007.

Alle tre musikere arbejder videre med musik og kommende albumplaner, oplyser de.

Se videoen til gennembrudshittet »Walou« her:

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her