Musik

Sjælden dansk vinylplade bliver genudgivet til stor efterspørgsel

C.V. Jørgensens 23 år gamle album "Sjælland" udkom i sin tid i et lille vinyloplag, som siden er blevet prissat til et par tusind kr.

Sådan fremstår C.V. Jørgensen på coveret til "Sjælland", der oprindeligt udkom i 1994. Foto: Sony Music

I 1994 udgav sangskriveren C.V. Jørgensen sit album "Sjælland".

Det var produceret af Kasper Winding og langt mere elektronisk end C.V. Jørgensens tidligere plader. Og så var der horn på flere sange.

Pladen delte folk.

Studiealbum

En stynet strejfer (1974)

T-shirts, Terylenebukser & Gummisko (1975)

Storbyens små oaser (1977)

Vild i varmen (1978)

Solgt til stanglakrids (1979)

Tidens tern (1980)

Lediggang agogo (1982)

Vennerne & vejen (1985)

Indian Summer (1988)

I det muntre hjørne (1990)

Sjælland (1994)

Fraklip fra det fjerne (2002)

Der var dem, som blev begejstret over resultatet og hans anderledes poetiske greb om sin sangskrivning.

Men der var også dem, der mente, at C.V. Jørgensen med ”Sjælland” fjernede sig for meget fra sit stærkeste ståsted som sanger og sangskriver. Og hans brug af blæsere blev et horn i siden på dem, der beundrede mandens tidligere guitarbaserede plader.

I 1994 var der fokus på at udgive musik på cd.

Så pladen blev kun udgivet i et lille vinyloplag af Pladecompagniet, C.V. Jørgensens daværende pladeselskab, som siden blev opslugt af det verdensomspændende Sony Music, og selskabets danske afdeling genudgiver nu ”Sjælland” på vinyl.

Siden 1994 er efterspørgslen på den oprindelige vinyludgivelse kun vokset.

I pladebutikken Moby Disc i Odense står et eksemplar af originalen til salg til 2.000 kr. I pladeforretningen Route 66/Blacklight Records i Aarhus er prisen 2.200 kr.

Men nu kan de to og alle andre butikker, som har fokus på vinylplader, sælge C.V. Jørgensen-albummet i den genoptrykte udgave til under 200 kr.

»Det er en af de mest forudbestilte plader hos os længe. Jeg vil ikke nævne det præcise antal, men vi taler nok om noget i stil med 50 stykker, og hvis Sony Music ikke havde solgt signerede eksemplarer på deres hjemmeside, havde vi nok haft endnu flere forudbestillinger,« siger Kasper Arildskov, medarbejder i Moby Disc.

»Den brugte "Sjælland"-lp, vi har har stående til 2.000 kr., er i flot stand. Men hvis den ikke bliver solgt, fordi der nu er kommet en genudgivelse, kan det da godt være, at vi på et tidspunkt sætter prisen lidt ned. Omvendt er det fint at have den oprindelige udgave stående, så vi har ikke travlt,« siger han.

Kasper Arildskov konstaterer, at den brugte udgave har været højt prissat, fordi »den oprindeligt kun kom i et begrænset oplag«.

»Samtidig er det en klassisk dansksproget plade, der appellerer til fans af C.V. Jørgensen, musiknørder og alle dem, der kan lide al mulig god dansk musik,« siger han.

Morten Bruhn fra Route 66/Blacklight Records i Aarhus oplyser, at der er reserveret omkring 30 styk af den nye vinyludgave af "Sjælland".

»Den kom vist kun på vinyl i 500 eks. dengang. Derfor er pladen blevet lidt af en kultting, men det handler også om, at det er en god plade. Den er i mine ører godt produceret med en mere moderne lyd end hans tidligere plader,« siger Morten Bruhn.

Sony Music har ikke ønsket at oplyse, hvad det oprindelige vinyloplag for "Sjælland" var, eller hvad oplaget er for den genoptrykte udgave.

C.V. Jørgensen alias Carsten Valentin Jørgensen har, som han udtrykker det på telefonen, »intet at sige. Det må andre gøre«.

C.V. Jørgensens seneste album,, "Fraklip fra det fjerne" fra 2002, udkom ligeledes i et lille vinyloplag, som også er meget efterspurgt og højt prissat.

Mange af C.V. Jørgensens øvrige lp'er, som kom i store vinyloplag i 1970'erne og 1980'erne, har til gengæld ikke nogen høj pris på brugtmarkedet.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her