Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Musik

Lars Ulrich får ridderkors af dronningen

Metallica-trommeslageren Lars Ulrich har fået tildelt ridderkorset.

Den 53-årige musiker Lars Ulrich blev hædret med ridderkorset af Dannebrogordenen allerede den 26. maj. Foto: Mogen Flindt/Polfoto

Den danske trommeslager Lars Ulrich, der i mange år har haft succes i store dele af verden som en del af metalbandet Metallica, er blevet tildelt ridderkorset.

Det skriver kongehuset i en meddelelse tirsdag.

Den 53-årige musiker blev hædret med ridderkorset af Dannebrogordenen allerede den 26. maj, fremgår det.

Lars Ulrich kommer dermed i fornemt selskab, da han følger i fodsporene på danske kendisser som eventyreren og sømanden Troels Kløvedal, filminstruktøren Thomas Vinterberg, sangeren Anne Linnet samt skuespillerne Sofie Gråbøl og Ghita Nørby, der alle tidligere har modtaget ridderkorset.

Trommeslageren, der til daglig bor i San Francisco i USA, dannede i 1981 sammen med James Hetfield metalbandet Metallica, der siden blev kendt for hits som "Nothing Else Matters" og "Enter Sandman".

I maj i år blev bandet hyldet med prisen for årets bedste rockalbum ved den prestigefulde musikprisuddeling Billboard Music Awards, der fandt sted i den amerikanske spilleby Las Vegas.

Metallica, med Lars Ulrich bag trommerne, har spillet flere koncerter i Danmark, og den 27. marts næste år optræder metalbandet igen på dansk jord, når det gæster Jyske Bank Boxen.

Koncerten sker som et led i "Worldwired"-turnéen, der fortsætter i Europa frem mod efteråret 2018.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her